08-03-2021

Δερμιτζάκης για κορονοϊό: Παράταση στο lockdown, Ιούνιο η επιστροφή στην κανονικότητα

Ο κ. Δερμιτζάκης εμφανίστηκε τόσο αισιόδοξος ότι τον Μάιο θα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο που αποκάλυψε ότι θα προγραμματίσει και διακοπές...

Την άποψη ότι πρέπει να γίνει παράταση μιας εβδομάδας στο lockdown, να πάμε δηλαδή ως έχουμε μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι σταθεροποιείται η μείωση των κρουσμάτων και να βγούμε συντονισμένα και συντεταγμένα από την τρέχουσα κατάσταση εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης τόνισε ότι με τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού μέχρι το Μάρτιο θα έχουμε δει πολύ μεγάλη αλλαγή στο σύστημα υγείας και ακόμα μεγαλύτερη αφότου αρχίσει ο πληθυσμός να εμβολιάζεται με βάση το εμβολιαστικό πλάνο.

«Όπως είχαμε σοκ εγκλεισμού χρειαζόμαστε κι ένα σοκ έξω απ’ αυτό. Επιμένω στο άνοιγμα, προσπαθούμε να κάνουμε μικροδιαχείριση, και δεν δουλεύει, γιατί είναι πολύ δύσκολο για τους πολίτες να την εφαρμόσουν καθώς υπάρχει απογοήτευση και κόπωση. Ο κόσμος λειτουργεί καλύτερα με θετικά κίνητρα παρά με τιμωρία» σημείωσε.

«Το σύστημα υγείας όσο μειώνονται τα κρούσματα σε ορίζοντα περίπου 2 με 3 εβδομάδες αργότερα θα μας δίνει χαμηλότερους αριθμούς. Αν το σύστημα υγείας μπορεί να αντέξει το σημερινό, έστω και με τρομερή πίεση, μπορεί να αντέξει και με μικρότερη πίεση»

Τον Ιούνιο, ίσως και το Μάιο, τα πράγματα θα είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα», συμπλήρωσε και για να γίνει πιο… πειστικός, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος θα προγραμματίσει διακοπές.

Για το τρίτο κύμα ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι κάτι εξωγενές, είναι αποτέλεσμα συμπεριφορών.

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο κύμα, υποστήριξε ότι η Ευρώπη αποφάσισε να πάει συντονισμένα σε χαλαρά μέτρα.

«Ελπίζω ο επόμενος συντονισμός στην Ευρώπη να γίνει με πιο σοβαρά κριτήρια και να είναι με πιο αυστηρά μέτρα απ’ ότι ο προηγούμενος».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ