18-01-2021

Κορονοϊός: Μακάβριες εικόνες στις Σέρρες – Ο δήμος άνοιξε νέους χώρους ταφής (video)

«Θα πρέπει να έχουμε την υποδομή να καλύψουμε αυξημένες ανάγκες ταφής που ενδεχομένως να δημιουργηθούν στο μέλλον»

Εικόνες που βλέπαμε στο εξωτερικό στο πρώτο κύμα του κορονοϊού, διαδραματίζονται, πλέον, και στην Ελλάδα, με τη δημιουργία νέων θέσεων τάφων λόγω των νεκρών, που πιθανόν να αυξηθούν, από τον θανατηφόρο ιό.

Συγκεκριμένα, σ’ αυτή την ενέργεια προχώρησαν στο Β’ κοιμητήριο Σερρών οι δημοτικές αρχές, για να προετοιμαστούν για τα χειρότερα ελέω κορονοϊού, όπως αναφέρθηκε.

Σύμφωνα με το κανάλι «Επιλογές», έχουν ανοίξει 35 νέοι χώροι ταφής, ενώ αν κριθεί αναγκαίο μπορεί να δημιουργηθεί και επιπλέον χώρος. Μια εξέλιξη που «διασπείρει» την ανησυχία στους πολίτες για ενδεχόμενη αύξηση των θανάτων από COVID-19 στην περιοχή.

«Αυτό αποδίδεται στο ότι ο δήμος θα πρέπει να έχει την υποδομή να καλύψει αυξημένες ανάγκες ταφής που ενδεχομένως να δημιουργηθούν στο μέλλον», επισημαίνουν πάντως οι αρμόδιοι, οι οποίοι δεν επιθυμούν να πανικοβάλουν τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και στη βόρεια Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη και γι’ αυτό τον λόγο ανακοινώθηκαν νέα μέτρα.

Σημειώνεται ότι οι θανόντες για τους οποίους στη ληξιαρχική πράξη ή στο πιστοποιητικό θανάτου αναγράφεται ως αιτία θανάτου η COVID-19 ή άλλα λοιμώδη νοσήματα που υπάγονται στο διεθνή υγειονομικό κανονισμό, ενταφιάζονται με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα. Στις Σέρρες έχει έτσι οριστεί τα θύματα του κορονοϊού να ενταφιάζονται στο Β’ κοιμητήριο.

Οι Σέρρες, ενώ είχαν μεγάλο πρόβλημα, δέχθηκαν πολλούς επισκέπτες από τη Θεσσαλονίκη που αναζητούσαν νυχτερινή έξοδο, μετά το lockdown που επιβλήθηκε στην πόλη, ενώ κρίθηκε αναγκαία η αναστολή λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων που κάλυπταν τις ανάγκες 13 χωριών, προκειμένου οι γιατροί να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες που δημιούργησε η επέλαση του κορονοϊού στο νοσοκομείο.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ