27-02-2021

Κορονοϊός: Νέα κρούσματα σε αστυνομικούς στη Φθιώτιδα – Ο ένας βρέθηκε στην Αθήνα για το Πολυτεχνείο

Τι καταγγέλουν οι αστυνομικοί για την απόφαση του Αρχηγείου να βγάλει μετακινήσεις για την Αθήνα εν μέσω πανδημίας

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό αστυνομικοί, ενώ είχε προηγηθεί η «αδιανόητη», όπως χαρακτηρίστηκε από τους υπαλλήλους της ΕΛΑΣ, απόφαση του Αρχηγείου να βγάλει μετακινήσεις για την Αθήνα εν μέσω πανδημίας, λόγω των δρακόντειων μέτρων για το Πολυτεχνείο.

Ως άνθρωποι και οι αστυνομικοί δικαιούνται να νοσήσουν και όταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δε λειτουργούν γρήγορα, τα αποτελέσματα θα αποτυπώνονται σε νέους αριθμούς κρουσμάτων…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκτός από το επιβεβαιωμένο κρούσμα στον αστυνομικό του ΑΤ Δομοκού, στην ίδια υπηρεσία άλλα δύο άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό σε rapid test. Ο ένας εξ αυτών συμμετείχε, μάλιστα, κανονικά στη Διμοιρία Υποστηρίξεως της ΔΑ Φθιώτιδας στην Αθήνα για τα έκτακτα μέτρα της επετείου του Πολυτεχνείου.

Αυτό σημαίνει νέα καραντίνα για τους αστυνομικούς της Διμοιρίας που μόλις στο τέλος Οκτωβρίου βγήκαν από την προηγούμενη. Φυσικά σε καραντίνα μπαίνουν και οι αστυνομικοί υπάλληλοι του ΑΤ Δομοκού που τη Δευτέρα (16/11) απολυμάνθηκε, ενώ είχαν τεθεί σε καραντίνα τέσσερα άτομα.

Το ιστορικό

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή ο αστυνομικός που βρέθηκε θετικός στον ιό και υπηρετεί στο ΑΤ Δομοκού, είχε τελευταία υπηρεσία την Τετάρτη (11/11) το πρωί. Εκδήλωσε συμπτώματα και έκανε την επομένη τεστ που επέστρεψε θετικό, με τις διαδικασίες να ξεκινούν, πάντως, την Κυριακή (15/11) και ενώ είχε βγει η κίνηση για την αποστολή της Διμοιρίας στην Αθήνα.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε βάρδια την Πέμπτη (12/11) το βράδυ με συνάδελφό του ο οποίος έχει πλέον βρεθεί με rapid test θετικός. Αυτός ήταν μαζί σε άλλη βάρδια με άλλον αστυνομικό που ήταν στη διμοιρία και ο οποίος ενώ βρισκόταν ήδη στην Αθήνα δόθηκε εντολή για καραντίνα.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός υπεβλήθη σε rapid test και βρέθηκε αρνητικός ωστόσο παρέμεινε σε καραντίνα και επέστρεψε με ειδικό όχημα της Αστυνομίας μόνος του στη Λαμία, ανεξάρτητα από τη Διμοιρία που επίσης επέστρεψε άρον άρον πίσω.

Δυστυχώς στην αποστολή ήταν, όμως, κι άλλος αστυνομικός από το ΑΤ Δομοκού ο οποίος δεν είχε επαφή με τα άλλα δύο κρούσματα και ο οποίος μόλις την Τρίτη (17/11) βρέθηκε θετικός σε rapid test στον κορονοϊό…

Σύμφωνα με τελευταία εξέλιξη, έγινε το γρήγορο τεστ στον ένα αστυνομικό που βγήκε θετικός και απομένει το μοριακό τεστ στον άλλον για την επιβεβαίωση ότι έχουν νοσήσει από covid-19, ενώ όλες οι επαφές τους έχουν μπει σε καραντίνα.

Τρεις ακόμη πολίτες θετικοί – Γεμίζει το νοσοκομείο

Παράλληλα με τις ιχνηλατήσεις στους αστυνομικούς συνεχίζονται τα περιστατικά και στους υπόλοιπους πολίτες.

Έτσι επιβεβαιώθηκαν αρχικά δύο ακόμη νέα κρούσματα σε 51χρονο από το Νέο Μοναστήρι που έκανε τον έλεγχο στην Καρδίτσα και σε 53χρονο Λαμιώτη που έκανε εξέταση σε ιδιωτικό εργαστήριο, ενώ αργότερα το μεσημέρι προστέθηκε και ένας νεαρός 29 ετών από χωριό της Ανατολικής Φθιώτιδας.

Επιπλέον δύο ακόμη περιστατικά covid-19 ήρθαν από την Καρδίτσα για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Λαμίας. Εισήχθησαν στο Πέτρινο κτήριο ανεβάζοντας τα περιστατικά σε 18 με τη δυναμικότητα να θυμίζουμε ότι ανέρχεται σε 24 κλίνες.

Πηγή: lamiareport.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ