18-01-2021

Παγώνη για κορονοϊό: Ο δείκτης R πηγαίνει προς το 2 – Πάνω από 3.000 στα νοσοκομεία (video)

Η κυρία Παγώνη εξήγησε ότι ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων (1.698) που ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ δεν θα πρέπει να μας ξεγελά, καθώς τα δείγματα ήταν τα μισά

Ξεπέρασαν τους 3.000 οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία όλης της χώρας έχοντας προσβληθεί με κορονοϊό, όπως είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη, με την τάση μάλιστα να είναι αυξητική. Σύμφωνα, δε, με τα λεγόμενά της, ο δείκτης R πέρασε το 1 «και πηγαίνει προς το 2», δείγμα του πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην παρούσα φάση.

Η κυρία Παγώνη εξήγησε ότι ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων (1.698) που ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ δεν θα πρέπει να μας ξεγελά, καθώς τα δείγματα ήταν τα μισά δηλαδή έγιναν περίπου 14.000 μοριακά τεστ και 1.600 rapid.

«Θα πρέπει αντίθετα να μας προβληματίζουν οι αυξημένοι θάνατοι που είχαμε όχι μόνο χθες, αλλά γενικά τις τελευταίες ημέρες», πρόσθεσε η κ. Παγώνη συμπληρώνοντας ότι δικαιολογούνται από την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid-19 στα νοσοκομεία.

Πότε θα σταθεροποιηθούν τα κρούσματα

Ερωτηθείσα για τη σταθεροποίηση των κρουσμάτων, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υποστήριξε ότι στην Αττική και στις άλλες πόλεις πλην της Θεσσαλονίκης, αναμένεται από το προσεχές Σάββατο (21/11) καθώς θα έχει περάσει ένα 15θήμερο από την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Η σταθεροποίηση αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί για 3 με 4 ημέρες και το αμέσως επόμενο Σάββατο (28/11) θα πρέπει να ξεκινήσει η μείωση των κρουσμάτων.

Για τη Θεσσαλονίκη, είπε ότι είναι μια περίπτωση ιδιαίτερη και χρειάζεται πιο πολύ χρόνο καθώς συγκριτικά με τον πληθυσμό της τα κρούσματα ήταν πάρα πολλά. Συνεπώς η τάση σταθεροποίησης θα ξεκινήσει μαζί με την Αθήνα και τις άλλες πόλεις, παρότι ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη μία εβδομάδα νωρίτερα.

Πηγή: skai.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ