17-04-2021

Κρούσματα κορονοϊού σε κέντρο αισθητικής που λειτούργησε κανονικά το Σάββατο

Σύμφωνα με το ethnos.gr, οι εργαζόμενοι γνώριζαν ότι ήταν θετικοί στον κορονοϊο και παρ’ αυτά εξακολουθούσαν να εργάζονται και να διατηρούν ανοικτό το Κέντρο Αισθητικής

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για κρούσματα κορονοϊού σε κέντρο αισθητικής στα Νότια Προάστια, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ethnos.gr.

Επί ποδός είναι όλες οι ελεγκτικές και υγειονομικές αρχές τις τελευταίες ώρες καθώς ενημερώθηκαν ότι υπήρχαν εργαζόμενοι θετικοί στον κορονοϊό και παρ’ αυτά εργάζονταν κανονικά.

Να υπενθυμιστεί ότι σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής παραμένουν ανοικτά αυτό το Σαββατοκύριακο. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr, το μεσημέρι του Σαββάτου ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ έπειτα από καταγγελία ότι σε Κέντρο Αισθητικής στα Νότια Προάστια υπήρξαν τρεις θετικοί εργαζόμενοι οι οποίοι μάλιστα διερευνάται εάν εργάζονταν παρότι γνώριζαν ότι είχαν προσβληθεί από τον ιό.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές ενώ στο Κέντρο Αισθητικής μεταβαίνουν ελεγκτικές αρχές προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει. Όπως τονίζουν έγκυρες πηγές  όλοι οι εργαζόμενοι στο Κέντρο θα υποβληθούν καταρχάς σε rapid test ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει λεπτομερέστερος εργαστηριακός έλεγχος με pcr.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει ήδη την ιχνηλάτηση, καθώς παραμένει άγνωστο πόσοι πελάτες βρέθηκαν στο συγκεκριμένο Κέντρο Αισθητικής. Ταυτόχρονα έχουν ενημερωθεί και οι δικαστικές αρχές στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης και οι εργαζόμενοι γνώριζαν ότι ήταν θετικοί στον κορονοϊο και παρ’ αυτά εξακολουθούσαν να εργάζονται και να διατηρούν ανοικτό το Κέντρο Αισθητικής.

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή ενήμερο είναι το υπουργείο Υγείας για το περιστατικό, ο ΕΟΔΥ καθώς και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ