07-03-2021

Κορονοϊός: Ξανά «εφιάλτης» με γηροκομείο – Πάνω από 20 κρούσματα στα Ιωάννινα

Κάποιοι από τους ηλικιωμένους ήδη έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Μεγάλο πρόβλημα με περισσότερα από 20 κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν τις τελευταίες ώρες σε ιδιωτικό Οίκο Ευγηρίας στα Ιωάννινα. Κάποιοι από τους ηλικιωμένους ήδη έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αλλά και σε άλλα νοσοκομεία της Περιφέρειας. Για τους υπόλοιπους οργανώνεται επιχείρηση μεταφοράς τους σε νοσοκομεία όμορων νομών που διαθέτουν κλίνες νοσηλείας κορονοϊού.

Η είδηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις όπου θα γίνεται λόγος για εγκατάλειψη του συστήματος υγείας στην Ήπειρο και δραματική έλλειψη υποδομής για την νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό…

Στις αρχές της εβδομάδας και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε επιβεβαιωθεί κρούσμα μεταξύ του προσωπικού στον συγκεκριμένο Οίκο Ευγηρίας. Ακολούθησε έλεγχος των ηλικιωμένων και όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, πάνω από 20 έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Ορισμένοι μεταφέρθηκαν στις Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων, οι οποίες είναι πλέον υπερπλήρεις και για τους υπόλοιπους εξετάζεται η διακομιδή σε νοσοκομείο εκτός Ηπείρου, πιθανότατα στην Πάτρα. Την ίδια ώρα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης νοσηλεύονται συνολικά 53 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ συνολικά υπάρχουν 55 κρεβάτια, με τις δύο κλίνες να είναι «κλεισμένες» για σοβαρά περιστατικά.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δύο από τα κρούσματα στο γηροκομείο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Άρτας, ένα στις Φιλιάτες και ένα στην Πρέβεζα, ενώ συνεχίζονται οι διακομιδές από το Πανεπιστημιακό. Για όλη την Ήπειρο υπάρχουν συνολικά οκτώ κλίνες ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό και οι πέντε είναι καλυμμένες.

Το Σάββατο (31/10), η καταγραφή στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων «έδειξε» 19 νέα κρούσματα κορονοϊού, με την περιοχή να βρίσκεται στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού και το νοσοκομείο σε οριακό σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέτρα που ανακοινώθηκαν και θα ισχύσουν από την Τρίτη (03/11) στα έξι οριζόντια για όλη τη χώρα είναι και η αναστολή σε όλη την επικράτεια επισκεπτήριο σε όλες τις δομές πρόνοιας. Επίσης, τα Ιωάννινα είναι από την περασμένη Πέμπτη (29/10) σε «κόκκινο συναγερμό». Με την περιφέρεια να παραμένει στο «κόκκινο» και με τον νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ