26-01-2021

Σεισμός στη Σάμο: Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου Άρη – «Πήρε τη φίλη του αγκαλιά» (video)

Όλα έγιναν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, η πλάκα έπεσε κατευθείαν στα παιδιά και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, τόνισε ο δημοσιογράφος Αλέξης Κομνηνός, πατέρας του Άρη που έχασε τη ζωή του μαζί με τη φίλη του Κλαίρη, με το άτυχο παιδί να θέλει να προστατέψει το κορίτσι

«Ο Άρης πήρε αγκαλιά την Κλαίρη για να την προστατέψει, αλλά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, όλα έγιναν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, η πλάκα έπεσε κατευθείαν στα παιδιά και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν» τόνισε, συγκλονίζοντας, ο δημοσιογράφος Αλέξης Κομνηνός, πατέρας του Άρη που έχασε τη ζωή του μαζί με τη φίλη του Κλαίρη στο ισχυρό σεισμό 6,7 Ρίχτερ της Παρασκευής (30/10).

Η Σάμος θα πει το τελευταίο «αντίο» στα παιδιά την Κυριακή (01/11).

Ο κ. Κομνηνός δήλωσε ότι αφότου βρήκε τον μικρότερο αδελφό του Άρη Γιάννη και τον πήγε στη σύζυγό του έψαχνε να βρει τον Άρη ο οποίος δεν απαντούσε στις κλήσεις.

Περιγράφοντας στο «ΣΚΑΪ» τα δραματικά γεγονότα, σημείωσε ότι πρώτα βρήκε με τον πατέρα της Κλαίρης τις τσάντες των παιδιών. Δήλωσε ότι οι διασώστες και οι πυροσβέστες σκάβανε με τα χέρια για να σώσουν τα παιδιά και ευχαρίστησε τον αρχηγό της πυροσβεστικής Σάμου Γιώργο Μιαούλη.

«Πάγωσα όταν είδα τα φορεία του ΕΚΑΒ, είπα το “παιχνίδι τελείωσε”», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να βρεθεί λύση με τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στη μνήμη των παιδιών μας… Υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια 30 – 40 χρόνων, και τα μπάζα να μαζέψουν οι υπάλληλοι του δήμου πάλι αυτά τα κτίρια θα εγκυμονούν κινδύνους», ήταν η δραματική έκκληση του Αλέξη Κομνηνού στην Πολιτεία.

«Ο πρωθυπουργός είδε το σημείο και δεν πίστευε στα μάτια του… Από το συγκεκριμένο σημείο, και από άλλους διπλανούς δρόμους στην ίδια κατάσταση περνάγανε ο Άρης και η Κλαίρη για να κερδίσουν χρόνο», σημείωσε.

«Οι σκέψεις μας στις οικογένειες των δύο παιδιών», τόνισε ο πρωθυπουργός από τη Σάμο, όπου πήγε στο σημείο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τα δυο παιδιά και άφησε λουλούδια.

Ο κ. Κομνημός είχε συγκινήσει και με το μήνυμά του στο Facebook για τον χαμό του γιου του και της φίλης του.

«Τα παιδιά προσπάθησαν να φύγουν αλλά δεν πρόλαβαν», τόνισε ο Γιώργος Μιαούλης, προϊστάμενος πυροσβεστικής Σάμου, πατέρας κι αυτός και ο άνθρωπος που βρήκε νεκρά τα δύο παιδιά.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ