18-01-2021

Κορονοϊός: Μια «ανάσα» από το lockdown η Θεσσαλονίκη – Τι δήλωσε ο Τζιτζικώστας (video)

Ο κ. Τζιτζικώστας εξήγησε ότι η Θεσσαλονίκη θα περάσει σήμερα στο επίπεδο 3, το πορτοκαλί επίπεδο και θα πρέπει να τεθούν νέα μέτρα - «Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ άσχημα»

Η μπάλα είναι στα χέρια των πολιτών και συγκεκριμένα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης αναφορικά με το αν τελικά η πόλη οδηγηθεί σε lockdown στο εγγύς μέλλον. Αυτό είπε… σχεδόν ξεκάθαρα ο Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑϊ.

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ άσχημα», τόνισε αρχικά ο κ. Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και συνέχισε λέγοντας ότι «αν τώρα δεν πάρουμε μέτρα και δεν κάνουμε πιστή εφαρμογή και τήρηση, θα χρειαστούν νέα μέτρα, τα οποία θα είναι δύσκολα να τα διαχειριστεί η οικονομία», τόνισε ο περιφερειάρχης και προσέθεσε ότι «θα πάμε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και θα μπούμε σε lockdown. Αυτό αφορά κυρίως τη Θεσσαλονίκη».

Αναφερόμενος στο μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων που έχει πέσει στα 30-39 έτη, επεσήμανε ότι «κανένας μας δεν είναι άτρωτος. Η Θεσσαλονίκη θα περάσει σήμερα στο επίπεδο 3, το πορτοκαλί επίπεδο. Θα πρέπει να τεθούν νέα μέτρα, όπως τηλεργασία στο 40% των εργαζομένων, κλείσιμο καταστημάτων νωρίτερα, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους χώρους. Αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα, θα βρεθούμε μπροστά σε πολύ οδυνηρές αποφάσεις. Είναι καθαρά θέμα του πώς εφαρμόζονται τα μέτρα».

Κλείνοντας, λοιπόν, την τοποθέτησή του προειδοποίησε ότι αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα θα πάμε σε εφαρμογή μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας.

«Ναι, θα πάμε σε lockdown, αν δεν αντιληφθούμε όλοι ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ