18-01-2021

Φωτογραφίες από τα επεισόδια στο Εφετείο έδωσε η ΕΛΑΣ – Κάνει λόγο για απόπειρα πυρπόλησης αστυνομικών οχημάτων

Στιγμιότυπα μέσω φωτογραφιών από τα επεισόδια έξω από το Εφετείο την Τετάρτη (07/10), κατά τη διάρκεια της μεγάλης συγκέντρωσης για την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη (08/10) η ΕΛΑΣ. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνει λόγο για επιθέσεις με μολότοφ και προσπάθεια πυρπόλησης οχημάτων της ΕΛΑΣ.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιο στέλεχος της ΕΛΑΣ, κάποιες από τις φωτογραφίες απεικονίζουν άτομο με συσκευή ασετιλίνης που επιχειρεί να πυρπολήσει κλούβες των ΜΑΤ και υποστηρίζει ότι αυτό ήταν η αρχική αιτία των επεισοδίων.

Στις άλλες φωτογραφίες, που είναι μετά την έναρξη των επεισοδίων, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τετάρτης (07/10) εκτοξεύτηκαν περισσότερες από 150 βόμβες μολότοφ, διακρίνονται, εκτός των άλλων, πολίτες με μάσκες και ρόπαλα, καθώς και οι φθορές που έχουν προκληθεί στα αστυνομικά οχήματα.

Σημειώνεται, ότι από την αστυνομία έγινε χρήση του «Αίαντα» με τον οποίο εκτοξεύτηκε νερό εναντίον των διαδηλωτών, καθώς και χρήση χημικών, εξαιτίας των οποίων διαλύθηκε η συγκέντρωση, ενώ προκάλεσαν αντιδράσεις και καταγγελίες για υπερβολική καταστολή.

Για τις καταγγελίες αυτές, κυρίως από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας και τον Χρήστο Σπίρτζη ειδικότερα, εκδόθηκε απάντηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ διατάχθηκε ΕΔΕ με αφορμή καταγγελία του Γιάννη Βαρουφάκη για εξύβριση του από αστυνομικό των ΜΑΤ.

Επίσης, τα βίντεο που τραβήχτηκαν από πολλά ΜΜΕ και συμμετέχοντες στη συγκέντρωση επιβεβαιώνουν τα παραπάνω και διαψεύδουν την ανακοίνωση της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χρήστες στο twitter να ζητούν την παραίτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Δείτε τις νέες φωτογραφίες:

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ