26-11-2020

Κορονοϊός: «Σφίγγει» ο κλοιός για την Αττική – Στο «τραπέζι» οι μάσκες παντού (video)

Το σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας τον χειμώνα, όταν και θα αυξηθεί η μεταδοτικότητα, σύμφωνα με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη

Mε τα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική (από τα 399 νέα τα 213 είναι στη συγκεκριμένη περιφέρεια) να παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα οι σκέψεις για καθολική χρήση μάσκας είναι πολύ έντονες, όπως έχει αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες. H χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είναι ένα από τα πολλά μέτρα που έχουν πέσει στο «τραπέζι» για την επιβαρυμένη Αττική.

Στην κυβέρνηση μελετούν το σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας τον χειμώνα, όταν και θα αυξηθεί η μεταδοτικότητα, σύμφωνα με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη

Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ένα πλαίσιο κατηγοριοποιημένων και στοχευμένων τοπικών μέτρων για την ασφαλή και ομαλή συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς να ανακοινώνει τον «χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον ιό» (όπως είχε διαρρεύσει πριν από μερικές ώρες), κατά την ενημέρωση την Τρίτη (06/10).

Τι δείχνει ο «χάρτης» για την Αττική

Η Αττική, που βρίσκεται σε υψηλά επιδημιολογικά επίπεδα θα έχει αρκετούς περιορισμούς, όπως και κάποια νησιά και περιοχές στην ηπειρωτική Ελλάδα.  Είναι, άλλωστε,  ενδεικτικό ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έθεσε σε μίνι lockdown τη Δευτέρα (05/10) την Αχαΐα και τα Γιάννενα. Τέτοιες περιοχές θα «υποστούν» τους μεγαλύτερους περιορισμούς και μέτρα στις δραστηριότητες.

Ο χάρτης με τα μέτρα θα είναι μία δυναμική διαδικασία – αναφέρει το «ethnos.gr» – και θα αλλάζει από μέρα σε μέρα σύμφωνα με τα νέα κρούσματα που θα εντοπίζονται. Οι ειδικοί αναμένεται να ολοκληρώσουν τη διαδικασία τις επόμενες ημέρες και θα παραδώσουν τον χάρτη με τα νέα μέτρα στην κυβέρνηση προς εφαρμογή.

Ανακοίνωσε «χάρτη υγειονομικής ασφάλειας» ανά περιοχή ο Χαρδαλιάς – Πώς θα λειτουργεί

Όπως αναφέρθηκε,  με τα κρούσματα του νέου κορονοϊού να αυξάνονται στη χώρα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ένα πλαίσιο κατηγοριοποιημένων και στοχευμένων τοπικών μέτρων για την ασφαλή και ομαλή συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς να ανακοινώνει τον «χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον ιό» (όπως είχε διαρρεύσει πριν από μερικές ώρες), κατά την ενημέρωση την Τρίτη (06/10). 

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης έκρουσε «καμπανάκι» ειδικά για την Αττική, υπογραμμίζοντας: «Τον χειμώνα θα αυξηθεί η μεταδοτικότητα. Όπλα μας οι μάσκες και η απόσταση». «Πάνω από 6200 τα ενεργά κρούσματα», όπως ανακοινώθηκε…

«Η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, αρχικά επανέλαβε την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων για να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο και έκανε έναν απολογισμό της κατάστασης στην χώρα μας σε ό,τι αφορά την πανδημία, ανακοινώνοντας ότι «η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας».

Αναφέρθηκε στους ελέγχους που γίνονται και τα πρόστιμα που επιβάλλονται, ενώ έκανε αναφορά και στα κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία.

«Πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση, τα καταφέρνουμε καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά αυτό μπορεί εύκολα να ανατραπεί. Τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 6.234. Δεν πρέπει να υποκύψουμε στην κούραση, να τηρούμε την εφαρμογή των μέτρων. Να αναφέρουμε ότι 14 σχολικές μονάδες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, 114 τμήματα σε σχολεία έχουν κλείσει λόγω κρούσματος», υπογράμμισε… 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε: «Η κυβέρνηση θα θέσει ένα πλαίσιο μέτρων για την ασφάλεια στη χώρα μας. Έτσι ενεργοποιούμε τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

– Επίπεδο ένα, ετοιμότητας.

– Επίπεδο δύο, επιτήρησης.

– Επίπεδο τρία, αυξημένης επιτήρησης.

– Επίπεδο τέσσερα, αυξημένου κινδύνου.

Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 10.000 κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του Συστήματος Υγείας, πχ τις χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες ή ΜΕΘ, και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ινχηλάτησης και της συσχέτισης κρουσμάτων και των επαφών τους.

Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός της Περιφερειακής Ενότητας, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα.

Ο Χάρτης θα επικαιροποιείται κάθε 15 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων, ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους επιδημιολογικούς δείκτες».

Τι είπε για τα σχολεία:

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, όπως αναφέρθηκε, ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα, 6 Οκτωβρίου, έχει ανασταλεί η λειτουργία 14 σχολικών μονάδων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ τμήματα έχουν κλείσει σε 114 σχολεία πανελλαδικά. Σημείωσε πως η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων σε αναστολή λειτουργίας λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Παρατήρησε περαιτέρω πως τα κρούσματα είναι γεωγραφικά αποσπασματικά και χωροταξικά μεμονωμένα, γεγονός που δείχνει ότι τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του σχολικού έτους δεν υπάρχει διασπορά εντός των σχολικών μονάδων, και ως εκ τούτου τα σχολεία θεωρούνται ασφαλή.

«Καμπανάκι» Μαγιορκίνη ειδικά για την Αττική – «Τον χειμώνα θα αυξηθεί η μεταδοτικότητα, “όπλα” μας οι μάσκες και η απόσταση»

Τον λόγο πήρε αρχικά ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης και τόνισε πως το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, με την Αττική να εμφανίζει καθημερινά εδώ και κάποιες εβδομάδες περισσότερα από τα μισά ημερήσια κρούσματα. Ανέφερε και τα νέα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Επιπλέον, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον χειμώνα… που έρχεται, υπενθυμίζοντας τα «όπλα» μας σε αυτή τη μάχη: Τη μάσκα και την απόσταση.

«Η μάσκα συστήνεται παντού, οπουδήποτε υπάρχει συνωστισμός», τόνισε χαρακτηριστικά μετά από σχετική ερώτηση, σχετικά με το πώς αποφασίζεται η χρήση μάσκας ανά περιοχές στη χώρα (σ.σ. στην Αχαΐα και στα Ιωάννινα είναι πλέον υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους).

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και σε στοιχεία από τις διαγνώσεις σε σχέση με άλλες χώρες και ανέφερε: «Στη Βρετανία έχουμε 5.000 διαγνώσεις ανά ημέρα, 30 θανάτους ανά ημέρα, στη Γαλλία 10.000 διαγνώσεις ανά ημέρα, 50 θάνατοι/ημέρα και στην Ολλανδία 5.000 διαγνώσεις/ημέρα. Στην Ελλάδα έχουμε 200-400 διαγνώσεις/ημέρα, ενώ οι περισσότεροι από 80 διασωληνωμένοι αυξάνουν την πίεση στο σύστημα υγείας».

Στη συνέχεια ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε: «Με την έλευση του χειμώνα αναμένεται αύξηση της μεταδοτικότητας. Έχει επέλθει κόπωση από την παρατεταμένη επιβολή των μέτρων, αλλά η μάσκα και η απόσταση είναι τα όπλα μας. Δεν χρειάζονται υπερβολές, χρήση μάσκας, απόσταση, καλός αερισμός κλειστών χώρων, υγιεινή χεριών. Δεξαμεθαζόνη και ρεμδεσιβίρη τα φάρμακα που φαρμακοποιούνται».

Κοντοζαμάνης: Το Σύστημα Υγείας δεν είναι σε οριακό σημείο, δέχεται πίεση

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε στην πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας. «Το Σύστημα Υγείας δεν είναι σε οριακό σημείο, δέχεται πίεση. Αναδιατάσσουμε και προσαρμόζουμε τις δυνάμεις μας. Υπάρχει πλήρης επάρκεια τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε μέσα ατομικής προστασίας», υπογράμμισε, ενώ απάντησε και αυτός στο πως αποφασίζεται η χρήση μάσκας σε διάφορες περιοχές της χώρας. 

Σχετικά με την ασπιρίνη και τον κορονοϊό τόνισε ότι έχει συσχετιστεί με θρομβώσεις, ενώ και αυτός υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο επιδημιολογικό βάρος παραμένει στη Αττική.

Τρεις νέοι θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες – 423 συνολικά τα θύματα στη χώρα

Την ίδια ώρα, ακόμα τρεις άνθρωποι πέθαναν στη χώρα μας από επιπλοκές του νέου κορονοϊού σε διάστημα δύο περίπου ωρών, με αποτέλεσμα τα θύματα συνολικά να ανέρχονται σε 423.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Τρίτη (06/10), σύμφωνα με την οποία είχαμε τρεις νεκρούς το τελευταίο 24ωρο, έγινε γνωστό ότι υπέκυψαν άλλοι δύο ασθενείς. Μία 42χρονη γυναίκα με σοβαρό υποκείμενο νόσημα που νοσηλευόταν στην Πάτρα και  ένας 87χρονος στον «Ευαγγελισμό». Περίπου μία ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή ένας 67χρονος με υποκείμενο νόσημα που νοσηλευόταν στο «Θριάσιο».

Όπως αναφέρθηκε, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας φθάνει πλέον τους 423.

Οι προηγούμενοι θάνατοι των τελευταίων ωρών 

Μέσα στους νεκρούς που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, υπήρχαν και οι τέσσερις τελευταίοι θάνατοι, πριν από το απόγευμα της Τρίτης (06/10). Νωρίτερα, κατέληξε μια 94χρονη με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αττικόν». Σημειώνεται ότι νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας είχαν γίνει γνωστοί τρεις νέοι θάνατοι από τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, το βράδυ της Δευτέρας (05/10), κατέληξε 69χρονη στην Εντατική του Ασκληπιείου Βούλας, όπου νοσηλευόταν από τις 26 Σεπτεμβρίου έχοντας διακομισθεί εκεί από την Α’ Παθολογική Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γιώργος Γεννηματάς». Αργότερα κατέληξε 83χρονη με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του «Γεννηματάς», ενώ το πρωί έγινε γνωστό ότι «έφυγε» 81χρονη με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

399 νέα κρούσματα, τα 213 στην Αττική – 87 διασωληνωμένοι

Μεγάλο είναι το νούμερο των νέων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη χώρα με βάση την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Τρίτη (06/10), καθώς ανακοινώθηκαν άλλοι 399 ασθενείς, με τους 213 να καταγράφονται στην Αττική. Επίσης, έγινε γνωστό ότι 87 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Συνολικά, τα κρούσματα ανέρχονται σε 20.541 και οι θάνατο σε 420.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 399 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 20.541, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες.

3122 (15.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8385 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

87 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (27.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 229 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 420 θανάτους συνολικά στη χώρα. 158 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Ο χάρτης των κρουσμάτων

Από τα 399 νέα κρούσματα, τα 359 είναι εγχώρια, εκ των οποίων τα 55 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 συνδέονται με δράσεις τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ.

Αναλυτικότερα:

– 33 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
– 7 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
– 213 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 15 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 9 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας
– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ευβοίας, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηρακλείου
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλλονιάς
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χανίων
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων το 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
– 2 κρούσματα από Π.Ε. Κιλκίς, εκ των οποίων το 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησία
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων τα 3 προέρχονται από ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων
– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές
– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές
– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές
– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, όλα συνδεόμενα με συρροή στη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών στο Καρατεπέ
– 19 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών

Ακινητοποιημένοι θα είναι σήμερα οι συρμοί του Μετρό (γραμμές 1,2,3 ) λόγω της συμμετοχής εργαζομένων στην 24ωρη απεργία, που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο...

Καιρός: Συννεφιά, βοριάδες και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις την Πέμπτη σύμφωνα με την ΕΜΥ ενώ τοπικές βροχές...

Τριήμερο πένθος στην Αργεντινή για τον Ντιέγκο Μαραντόνα – Ο κόσμος κλαίει στους δρόμους, «φλέγεται» η Νάπολη (video)

Η Αργεντινή θρηνεί. Το σύμβολο της χώρας, ο Ντιέγκο Μαραντόνα άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, προκαλώντας σοκ και απέραντη θλίψη. Η σορός του...

Ο Τραμπ κάλεσε τους υποστηρικτές του να ανατρέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα – Προειδοποίηση από Μπάιντεν

Μία ημέρα αφότου η Πενσιλβάνια επικύρωσε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών και τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν επί του Ντόναλντ Τραμπ, ο ίδιος...

Τα σενάρια για lockdown και Χριστούγεννα – Ποιοι νομοί εξακολουθούν να πιέζονται (video)

Με το σταγονόμετρο φαίνεται πως θα γίνει η άρση του lockdown στη χώρα μας, την ίδια στιγμή που άλλες χώρες στην Ευρώπη, όπως η...

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για εργαζόμενους και ασφαλιστικές εισφορές – Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή

Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων "Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για...

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα «έφυγε» την ίδια ημέρα με τον φίλο του Φιντέλ Κάστρο και τον μάγο της μπάλας, Τζορτζ Μπεστ

Η 25η Νοεμβρίου είναι η ημερομηνία που στιγματίστηκε με τον θάνατο μεγάλων ανδρών. Σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή ο θρύλος των γηπέδων, Ντιέγκο...

Champions League: Λύγισε από την ανώτερη Σίτι ο Ολυμπιακός (video)

Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη από την Μάντσεστερ Σίτι για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Οι παίκτες...

Ντιέγκο Μαραντόνα: Οι θρυλικές ατάκες του θεού των γηπέδων που έγραψαν ιστορία (video)

Το σύμβολο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα που άφησε σήμερα (25/11) την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών, μετά από καρδιακή...

Κορονοϊός: Περισσότερα από 60 εκατομμύρια κρούσματα παγκοσμίως

Περισσότερα από 60 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορονοϊού έχουν καταγραφεί επίσημα παγκοσμίως από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που...