28-10-2020

Κορονοϊός: Πάνω από 40 κρούσματα στον Αγ. Παντελεήμονα – Φόβοι ότι θα φτάσουν τα 45 (video)

Προβληματική η κατάσταση με τα γηροκομεία

Για περισσότερα από 40 κρούσματα στον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ενώ παράλληλα, υποστήριξε ότι κάποιοι από τους νοσηλευτές νοσούν με κορονοϊό εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Μάλιστα, εξέφρασε τον φόνο ότι θα ξεπεράσουν και τα 45 καθώς όπως φαίνεται εκτός από τους ηλικιωμένους που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, θετικοί σε ελέγχους είναι και πολλοί από τους εργαζόμενους.

Ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, ομότιμος καθηγητής Δημόσιας Υγείας – Υγείας του Παιδιού στην Εθνικής Σχολή Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, από την πλευρά του, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «θα πρέπει να βγάλουμε τα συμπεράσματα γνωρίζοντας τα πλήρη δεδομένα για να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις, και ποιος είναι ο αδύναμος κρίκος στους οίκους ευγηρίας… Πρέπει να φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού, με μέτρα όσον άφορα τους εργαζομένους ή τους προμηθευτές».

Σε νοσοκομεία αναφοράς οι ηλικιωμένοι

Σε νοσοκομεία αναφοράς μεταφέρονται οι ηλικιωμένοι που ζούσαν στη Μονάδα Φιλοξενίας «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα και διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Συνολικά εντοπίστηκαν 32 κρούσματα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Μέχρι τώρα έχουν διακομισθεί δέκα ηλικιωμένοι στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο» και συνεχίζονται οι διακομιδές άλλων οκτώ ηλικιωμένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Ρυμουλκήθηκε στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας το «Καλλιστώ» - Ξεκίνησε η προανάκριση (video)

Επιπλέον, συνεργεία του δήμου Αθηναίων, από το πρωί, πλένουν και απολυμαίνουν το οικοδομικό τετράγωνο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όπου βρίσκεται η δομή φροντίδας.

Τη Μονάδα επισκέφθηκαν χθες ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολογος, Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Τσιόδρας, μάλιστα, εμφανίστηκε πολύ προβληματισμένος και έκανε λόγο για πολύ σοβαρή κατάσταση στην Αθήνα, αλλά και για διασπορά του κορονοϊού στα γηροκομεία από το προσωπικό.

«Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό», επισήμανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για την Αθήνα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Αθήνα δεν πάει καλά».

Παράλληλα προσέθεσε ότι «πάντα σε τέτοιους χώρους υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, οι περισσότεροι από αυτούς, το 80 % είναι κατακεκλιμένοι».

«Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να την βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και η Θεσσαλονίκη πάει καλά», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Κορονοϊός: Προ των πυλών νέα μέτρα μετά το σοκ των 1.259 νέων κρουσμάτων (video)

Σημειώνεται ότι τα 32 θετικά τεστ εντοπίστηκαν σε σύνολο 70 τεστ που έγιναν.