25-10-2020

Αρνητικά και τα 12 τεστ στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 – Συνεχίζει τους ελέγχους ο ΕΟΔΥ (video)

Η TUI Cruises διαβεβαίωσε ότι τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου

Ανατροπή δεδομένων έχει προκύψει με τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 το οποίο κατέπλευσε στις 05.00 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά – συγκεκριμένα στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ, στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου) – καθώς χθες εντοπίστηκαν δώδεκα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό μεταξύ των μελών του πληρώματος, κατόπιν δειγματοληπτικού ελέγχου.

Κι αυτό γιατί και τα 12 επαναληπτικά τεστ που έγιναν στα μέλη του πληρώματος βγήκαν αρνητικά, κάτι που σημαίνει ότι αν το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που επιβιβάστηκε στις 07.30 στο πλοίο για να πραγματοποιήσει ελέγχους, βγάλει κι αυτό με τη σειρά του αρνητικούς τους 12 ναυτικούς, τότε το πλοίο θα συνεχίσει κανονικά το ταξίδι του.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος. Πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της εταιρείας TUI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του Mein Schiff 6 τα οποία βρέθηκαν θετικά στον SARS-CoV-2 δεν παρουσίαζε συμπτώματα, ενώ στους επαναληπτικούς ελέγχους, τα πρώτα έξι εμφανίστηκαν αρνητικά, κάτι που τελικά συνέβη και με τα επόμενα έξι.

Η TUI Cruises διαβεβαίωσε ότι τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου.

Πρόσθεσε ότι χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Νέα αντι-Navtex από την Ελλάδα ως απάντηση στην παράνομη τουρκική navtex (video)