27-10-2020

Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ: Δε διαθέτει ΜΕΘ το Λαϊκό – Η 39χρονη πέθανε σε κοινό θάλαμο

Το Λαϊκό δεν διαθέτει ΜΕΘ κορονοϊού. Λειτουργεί γενική ΜΕΘ που είναι υπεραπαραίτη γιατί το νοσοκομείο κάνει εξειδικευμένες και δύσκολες επεμβάσεις. Είναι λάθος η σχεδιαζόμενη μετατροπή της σε ΜΕΘ κορονοϊού», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο της 39χρονης γυναίκας που πέθανε από κορονοϊό στο Λαϊκό εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ γνωστοποιώντας ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο δε διαθέτει ΜΕΘ με αποτέλεσμα η άτυχη ασθενής να παραμείνει για μιάμιση μέρα σε κοινό θάλαμο και να επιβαρυνθεί η υγεία της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Λαϊκό Νοσοκομείο δεν διαθέτει ΜΕΘ κορονοϊού. Λειτουργεί γενική ΜΕΘ 16 κλινών που είναι υπεραπαραίτη γιατί το νοσοκομείο κάνει εξειδικευμένες και δύσκολες επεμβάσεις που οι ασθενείς μετά το χειρουργείο χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ. Είναι λάθος η σχεδιαζόμενη μετατροπή της σε ΜΕΘ κορονοϊού», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

“Χθες πέθανε γυναίκα 39χρονη με υποκείμενα νοσήματα διασωληνωμένη. Τι σημαίνει όμως όταν πεθαίνει ασθενής από κορονοϊό διασωληνωμένος σε νοσοκομείο που δεν διαθέτει ΜΕΘ. Ότι νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κοινό θάλαμο της κλινικής κορονοιού. Το ίδιο συνέβη και με την 39χρονη. Επιβαρύνθηκε η υγεία της, διασωληνώθηκε και νοσηλευόταν για μιάμιση ημέρα στην κλινική σε κοινό θάλαμο. Δόθηκε στο ΕΚΑΒ κλήση για διακομιδή σε ΜΕΘ αλλά δεν πρόλαβε να γίνει η διακομιδή της».