24-10-2020

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις αντιδράσεις κατά των ασυνόδευτων προσφύγων στα Καμένα Βούρλα

Επείγουσες προκαταρκτικές διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας και για τις καταλήψεις αλλά και για τις πλημμύρες

Κατεπείγουσες παραγγελίες για τα γεγονότα στα Καμένα Βούρλα, για τις καταλήψεις αλλά και τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τον νομό Φθιώτιδας, απέστειλε προς τις αστυνομικές αρχές του νομού, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Αγορή Παπακώστα.

Η κ. Παπακώστα ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στα Καμένα Βούρλα, για το θέμα του προσφυγικού και τα όσα διαδραματίστηκαν από την άφιξη των ανήλικων μεταναστών στα Καμένα Βούρλα και μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο, όπου έχουν μεταφερθεί ασυνόδευτα ανήλικα, εμπόδισαν τη διανομή φαγητού και κλινοσκεπασμάτων και η κατάσταση λίγο έλειψε να ξεφύγει τελείως όταν οι πρόσφυγες αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούσαν να βγουν ούτε έξω για να αγοράσουν φαγητό κι άρχισαν να πετούν πέτρες προς τους κατοίκους.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο της Εισαγγελικής έρευνας μπαίνουν οι καταλήψεις στα σχολεία του νομού, οι οποίες έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται καθημερινά σε όλο και περισσότερα σχολεία. Έτσι λοιπόν δεν αποκλείεται το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα του πρωί να δούμε έξω από τα σχολεία Εισαγγελείς και αστυνομικούς να σπάνε τα λουκέτα και να βάζουν τέλος στις καταλήψεις.

Επίσης, εισαγγελική έρευνα θα γίνει και για τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που που έπληξαν τον νομό με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και να καταστραφούν περιουσίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Ενημερώθηκε η Interpol για την εξαφάνιση του Χρήστου Παππά - Πού τον αναζήτησαν οι αρχές

Πηγή: Lamiareport.gr