23-10-2020

«Λουκέτο» σε πέντε παιδικούς σταθμούς στο Ίλιον λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Τι αναφέρει ανακοίνωση του δήμου Ιλίου

Στο κλείσιμο πέντε παιδικών σταθμών μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε εργαζόμενους προχωρά ο δήμος Ιλίου, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Πρόκειται για τον 1ο, 2ο, 8ο, 10ο και 11ο παιδικό σταθμό του δήμου Ιλίου, οι οποίοι θα σταματήσουν να λειτουργούν μέχρι τις 5 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι τα τεστ κορονοϊού στους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών έγιναν με πρωτοβουλία του Δήμου στο πλαίσιο της αποφυγής διασποράς του ιού.

Η ανακοίνωση:

«Ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει ότι σύμφωνα, με την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 66619/25.09.2020 Απόφαση Δημάρχου αναστέλλεται η λειτουργία των 1ου, 2ου, 8ου, 10ου, 11ου Παιδικών Σταθμών της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής έως και τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 λόγω ανεύρεσης θετικών κρουσμάτων σε εργαζόμενους των δομών αυτών, ύστερα από διενέργεια διαγνωστικών μοριακών τεστ ανίχνευσης Covid-19 που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Δήμου στο πλαίσιο της αποφυγής διασποράς του ιού, με σκοπό την απόλυτη διασφάλιση της υγείας των παιδιών, των οικογενειών και των εργαζόμενων.

Στους χώρους των παραπάνω Παιδικών Σταθμών έχουν ήδη υλοποιηθεί απολυμάνσεις και τέθηκαν άμεσα σε εφαρμογή τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα αναστολής λειτουργίας και υγειονομικού περιεχομένου».