22-10-2020

Η 17χρονη που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ νίκησε τον κορονοϊό – Αποσωληνώθηκε και πάει σπίτι της μετά από 40 μέρες

Η νεαρή κοπέλα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο εσπευσμένα και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση παρότι δεν είχε υποκείμενα νοσήματα

Μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη σε έναν… χαμό από δυσάρεστες ειδήσεις επιφύλασσε το πρωινό της Παρασκευής, καθώς η 17χρονη κοπέλα η οποία νοσηλευόταν εδώ και 40 ημέρες στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ με κορονοϊό, κέρδισε τη μάχη, αποσωληνώθηκε και πλέον μετρά αντίστροφα για να επιστρέψει στο σπίτι της.

Η νεαρή κοπέλα άρχισε να ταλαιπωρείται μετά τον 15Αύγουστο όταν επιστρέφοντας από διακοπές στη Χαλκιδική ανέβασε πυρετό. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η υγεία της επιδεινώθηκε και εισήχθη στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε θετική στον ιό. Τις πρώτες μέρες τα πράγματα δεν εξελίσσονταν καλά, χάρη όμως στις προσπάθειες των γιατρών, η 17χρονη σταθεροποιήθηκε και σταδιακά άρχισε να ανακτά τις δυνάμεις της.

«Η κοπέλα είναι πολύ καλά στην υγεία της, περιμένουμε κάποιες εξετάσεις για να γυρίσει πλέον σπίτι της. Μπορούσε να κάνει οργανική ανεπάρκεια, αλλά γλιτώσαμε», δήλωσε ο διευθυντής της κλινικής του ΑΧΕΠΑ, Σίμος Μεταλλίδης στο Open TV.