26-10-2020

Στον Άρειο Πάγο κρίνεται σήμερα η αποφυλάκιση του Κορκονέα

Η εισαγγελέας του συγκεκριμένου τμήματος πρότεινε να γίνει δεκτή η αναίρεση και ο Κορκονέας, να ξαναδικαστεί μόνο ως προς το σκέλος της απόφασης που αφορά στην αναγνώριση ελαφρυντικού.

Στο ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συζητείται σήμερα η αναίρεση που ασκήθηκε πριν από έναν χρόνο κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με την οποία αναγνωρίστηκε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Η εισαγγελέας του συγκεκριμένου τμήματος πρότεινε να γίνει δεκτή η αναίρεση και ο Κορκονέας, καταδικασμένος για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, να ξαναδικαστεί μόνο ως προς το σκέλος της απόφασης που αφορά στην αναγνώριση ελαφρυντικού.

«Οι λόγοι της αναίρεσης είναι βάσιμοι και θα πρέπει η αναίρεση να γίνει δεκτή», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της efsyn.gr.

Η αίτηση αναίρεσης επεσήμαινε ότι το Εφετείο Λαμίας δεν έλαβε υπόψη του «περιστατικά που υποδηλώνουν ερριζωμένη θρασύτητα και έλλειψη σεβασμού σε έννομα αγαθά και δικαιώματα της τιμής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των τρίτων», τα οποία συνέβησαν πριν από τη δολοφονία και αναγνώρισε στον Κορκονέα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, με το οποίο έσπασαν τα ισόβια (που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα) και αποφυλάκιστηκε λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της δευτεροβάθμιας απόφασης έχοντας εκτίσει κάθειρξη μόλις 13 ετών.