22-10-2020

Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω κορονοϊού – Δείτε όλη τη λίστα

Πολλά λουκέτα...

Τριάντα οκτώ σχολεία ή τμήματα σχολείων παραμένουν κλειστά σε όλη τη χώρα, για διαφορετικό διάστημα το κάθε ένα, εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού, όπως προκύπτει από την ανανεωμένη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Θυμίζουμε ότι χθες ανεστάλη η λειτουργία όλων των σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, έως και τις 25 Σεπτεμβρίου 2020.

Αναλυτικά η λίστα με τα κλειστά σχολεία εδώ.

Κρούσμα κορονοϊού σε νηπιαγωγείο στη Γλυφάδα

Την ίδια ώρα, θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε μαθητής του 13ου Νηπιαγωγείου Γλυφάδας, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Παπανικολάου.

Μετά το περιστατικό, διακόπτεται για 14 ημέρες η λειτουργία του τμήματος του μαθητή, θα γίνει ιχνηλάτηση και απολύμανση των χώρων. Ο Γιώργος Παπανικολάου ανακοίνωσε ότι με πόρους του δήμου, θα γίνουν μοριακά τεστ κορωνοϊού σε όλους τους εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου.

Στην ανακοίνωσή του στο Facebook αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ένας μαθητής στο 13ο νηπιαγωγείο της πόλης μας διαγνώστηκε με κορονοϊό.

Το τμήμα του μαθητή διακόπτει τη λειτουργία του για 14 ημέρες και ακολουθούμε σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές πιστά όλη την προβλεπόμενη διαδικασία για απολύμανση, ιχνηλάτηση, κλπ.

Επιπλέον, θα κάνουμε, με ίδιους πόρους, μοριακά τεστ για κορονοϊό σε όλους τους εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου.

Περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον μικρό μας φίλο !

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά την έκκληση να ακολουθούμε τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας.

Παραμένουμε σε πλήρη και διαρκή εγρήγορση».

Θετικός μαθητής και στην Καβάλα

Μαθητής του 14ου Νηπιαγωγείου Καβάλας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο μαθητής βρέθηκε θετικός έπειτα από ιχνηλάτηση που έγινε μεταξύ των μελών της οικογένειάς του, τα οποία και αυτά είχαν ταυτοποιηθεί ως φορείς του ιού ,σύμφωνα με οσα αναφέρονται σε δημοσίευμα του «kavalapost.gr».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολάτα γάλακτος γνωστής εταιρίας

Με επίσημη απόφαση που έλαβε το μεσημέρι της Κυριακής, 20 Σεπτεμβρίου 2020, ο ΕΟΔΥ – σε συνεργασία με την διεύθυνση υγείας της ΠΕ Καβάλας – αναστέλλεται μέχρι και την 1η Οκτωβρίου 2020 η λειτουργία του νηπιαγωγείου. Επισημαίνεται πως η απόφαση αφορά μόνο το Νηπιαγωγείο και όχι και το Δημοτικό με το οποίο συστεγάζεται.

Τις επόμενες ημέρες θα διενεργηθεί νέα ιχνηλάτηση μεταξύ των συμμαθητών του παιδιού ενώ θα πραγματοποιηθούν και όλες οι απαραίτητες υγειονομικές ενέργειες εντός του χώρου του Νηπιαγωγείου.

Κρούσμα και στην Ηλιούπολη

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «notia.gr», επιβεβαιώθηκε θετικό κρούσμα νηπίου στο 2ο Τμήμα του 20ου Νηπιαγωγείου Ηλιούπολης και αμέσως ακολουθήθηκαν, σε συνεργασία του Δήμου Ηλιούπολης, της Διεύθυνσης του Σχολείου και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, οι προβλεπόμενες διαδικασίες του σχετικού πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολάτα γάλακτος γνωστής εταιρίας

Η λειτουργία του 2ου τμήματος του 20ου Νηπιαγωγείου αναστέλλεται για να πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλους τους χώρους, ενώ ενημερώθηκαν από τη διεύθυνση του σχολείου οι γονείς των μαθητών και πραγματοποιείται αναγνώριση και καταγραφή των στενών επαφών του παιδιού.