27-10-2020

«Ιανός»: «Μέχρι το βράδυ η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο Ιόνιο» – Οδοιπορικό στην πληγωμένη Κεφαλλονιά (video)

Αυτοψία από τον Νίκο Χαρδαλιάς, που πήγε στις πληγείσες περιοχές με ελικόπτερο...

Για τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Ιανός» ενημερώθηκε αναλυτικά σε σύσκεψη που έγινε στο κτήριο της ΠΕ Ζακύνθου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Την ώρα που Κεφαλλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθος προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους. Συγκλονίζουν οι εικόνες από την Κεφαλονιά, όπου η Άσσος θάφτηκε κάτω από μπάζα, πέτρες και χώματα.

«Γίνεται μια υπεράνθρωπη προσπάθεια από τα συνεργεία της ΔΕΗ, με τις βλάβες να φθάνουν τις 650», ανέφερε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ ακόμα συμπλήρωσε ότι «το νησί δέχτηκε μια καιρική επίθεση, από την επίθεση αυτή δημιουργήθηκαν τεράστια προβλήματα στο δίκτυο, και αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια μέσα στο χρόνο που μας επιτρέπουν οι συνθήκες».

Στην συνέχεια, για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος στην ηλεκτροδότηση, (εξ αιτίας του οποίου για 48 ώρες μετά την καταιγίδα η Ζάκυνθος βρίσκεται στο σκοτάδι) δήλωσε ότι «Το μεσημέρι του Σαββάτου πέρασαν 21 στελέχη τα οποία δουλεύουν νυχθημερόν κάτω από δύσκολες συνθήκες, διότι οι άνεμοι δεν ξηλώνουν μόνο τα δίκτυα, αλλά και δέντρα – και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των ανθρώπων της ΔΕΗ. Μέχρι το βράδυ, θα έχουμε τελειώσει συντριπτικά το ζήτημα της αποκατάστασης και κάποια μικρά προβλήματα με τις μικρές τάσεις, θα αποκατασταθούν έως αύριο το πρωί».

Οδοιπορικό στην Κεφαλλονιά μετά το πέρασμα του Ιανού

Στις εικόνες, το καφέ της λάσπης έχει «καλύψει» όλα τα χρώματα, στα τοπία της Κεφαλλονιάς… Εκτός από σπίτια και επιχειρήσεις που πλημμύρισαν, έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ καταγράφηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Κλαμπ στο Μπουρνάζι έβαζε κόσμο μετά τις 12 από την... πίσω πόρτα - «Βροχή» τα πρόστιμα και τα «λουκέτα» (video)

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, inkefalonia, imerazante, ioniantv)