18-01-2021

Ο «Ιανός» έκοψε στα δύο τη Φθιώτιδα – Πλημμύρες και στη Μαγνησία (video)

Κόπηκε η συγκοινωνία από Λαμία προς Καρπενήσι

Μπροστά σε αξεπέραστα προβλήματα βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία, η αστυνομία αλλά και η πολιτική προστασία στη Φθιώτιδα αφού η έντονη βροχόπτωση που έφερε ο «Ιανός» που κρατά περισσότερο από 2 ώρες έχει δημιουργήσει πληθώρα από προβλήματα σε πολλά χωριά 10 και 12 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας.

Τα ακόμα και ξεχασμένα ρέματα έχουν κουβαλήσει φερτά υλικά και νερά μέσα σε κατοικημένες περιοχές σε αρκετά χωριά, ενώ χωματουργικά μηχανήματα των δήμων αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να εκτρέψουν τα νερά έξω από κατοικημένες περιοχές.

Σε πολλά χωριά έχουν δημιουργηθεί ποτάμια τα οποία διασχίζουν κάθετα τους δρόμους με συνέπεια να διακόπτεται η συγκοινωνία κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο σε αρκετά σημεία.

Το μεσημέρι της Παρασκευής διεκόπη η συγκοινωνία από Λαμία προς Καρπενήσι 15 χιλιόμετρα μετά τη Λαμία λίγο πριν το χωριό Ζηλευτό, ενώ δυσκολία υπάρχει και πριν στο χωριό Λιανοκλάδι, αφού διάφορα ρέματα φούσκωσαν μέσα στο χωριό και βγήκαν στο δρόμο τον οποίο διασχίζουν κάθετα με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση. Μάλιστα, ένας χείμαρρος στο Ζηλευτό έχει παρασύρει και αυτοκίνητα που ήταν εντός του χωριού.

Οι πυροσβέστες δεν προλαβαίνουν τις αντλήσεις τα Λουτρά Υπάτης και το Λιανοκλάδι καθώς οι κλήσεις είναι διαρκείς. Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο στη συγκεκριμένη περιοχή ενώ αντίθετα στη Λαμία βρέχει σποραδικά και χωρίς μεγάλη ένταση.

Πλημμύρισε τους δρόμους σε Νεάπολη και Παλαιά στον Βόλο

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πέρασμα της κακοκαιρίας και από τη Μαγνησία. Στην πόλη του Βόλου βρέχει από το πρωί κατά διαστήματα, ενώ στην ευρύτερη περιοχή σημειώνονται καταιγίδες. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι αύριο το πρωί.

Όπως καταγράφει το «TheNewspaper.gr» λόγω της συνεχούς ροής και της ποσότητας της βροχής κάποιοι δρόμοι στα Παλαιά και τη Νεάπολη πλημμύρισαν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, lamianow.gr, TheNewspaper.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ