Ένα έργο το οποίο θα λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα άρδευσης 2.400 στρεμμάτων στο Ρίζωμα και τον Πλάτανο του Δήμου Τρικκαίων, θα πραγματοποιηθεί καθώς το πρωί της Τετάρτης υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση στο Δημαρχείο Τρικκαίων, από το δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον εκπρόσωπο της εταιρείας που ανέλαβε το έργο μετά τη δημοπρασία.

Το έργο έχει πλέον προϋπολογισμό 259.200 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 (Μέτρο 321: «βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό»). Ο πλήρης τίτλος είναι «Αντικατάσταση τμημάτων υφισταμένου επιφανειακού αρδευτικού δικτύου με υπόγειο, στα αγροκτήματα αναδασμού των ΤΚ Ριζώματος και Πλατάνου τη ΔΕ Παραληθαίων».

Όπως γνωστοποιήθηκε από το δήμο Τρικκαίων, με τις εργασίες που θα γίνουν σε διάστημα επτά μηνών (δηλαδή μέχρι τα τέλη του Ιουλίου του 2016), θα επιλυθεί σειρά προβλημάτων που οφείλονται στην παλαιότητα του επιφανειακού δικτύου μεταφοράς και διανομής αρδευτικού νερού έξι γεωτρήσεων στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, θα αντικατασταθούν και θα υπογειοποιηθούν έξι γεωτρήσεις μαζί με υπόγειο αρδευτικό δίκτυο συνολικού μήκους 9,5 χλμ. περίπου. Επίσης, θα γίνει εξοπλισμός του δικτύου με υδροληψίες και συσκευές ασφαλείας, ενώ οι αγωγοί (από σκληρό PVC) θα τοποθετηθούν κατά μήκος των ζωνών των έργων αναδασμού και ειδικότερα στα όρια των ιδιοκτησιών και των αγροτικών δρόμων.

Το έργο αποσκοπεί στην ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων που χρησιμοποιούνται στη γεωργία, και ειδικότερα στη βελτίωση-εκσυγχρονισμό των συνθηκών άρδευσης στα αγροκτήματα αναδασμών του Ριζώματος και του Πλατάνου. Με την ελαχιστοποίηση δε, των απωλειών σε αρδευτικό νερό κατά μήκος των αγωγών μεταφοράς και διανομής του, και με ταυτόχρονη μείωση του κόστους καλλιέργειας και αύξηση της παραγωγικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, αναμένεται να αυξήσει το τοπικό εισόδημα.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας