29-10-2020

Φωτιά κοντά στον καταυλισμό προσφύγων στη Σάμο (video)

Η φωτιά έχει πάρει έκταση και καίει περιμετρικά του ΚΥΤ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς μεγάλη φωτιά ξέσπασε κοντά στο Κέντρο Ταυτοποίησης Μεταναστών στη Σάμο το βράδυ της Τρίτης (15/9).

Η φωτιά, σύμφωνα με το lawandorder.gr, έχει ήδη πάρει μεγάλη έκταση και καίει περιμετρικά του ΚΥΤ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά καίει ξερά χόρτα, ενώ η πρώτη εκτίμηση της κατάστασης είναι καθησυχαστική. Στο σημείο επιχειρούν έξι οχήματα και 12 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Samos24.gr, έχουν γίνει έξι προσαγωγές μεταναστών που βρέθηκαν να βρίσκονται κοντά στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Η φωτιά αυτή την στιγμή είναι σε ρεματιά.

Δείτε βίντεο:

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα σήμανε συναγερμός στο ΚΥΤ Σάμου καθώς εντοπίστηκαν δύο κρούσματα κορονοϊού, με αποτέλεσμα το κέντρο να τεθεί σε υγειονομικό αποκλεισμό για δύο εβδομάδες.

Στην περιοχή όπου μαίνεται η φωτιά, βρέθηκε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος. Όπως ανέφερε στο GRTimes.gr ο δήμαρχος, η πυρκαγιά ξέσπασε έξω από το ΚΥΤ, στην βορειοανατολική του πλευρά, έξω από την περίμετρο και μέχρι στιγμής, με βάση και την κατεύθυνση του ανέμου, δεν φαίνεται να απειλείται ο καταυλισμός.

Ο κ. Στάντζος ανέφερε πως η φωτιά έχει ένταση και βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή, χωρίς δασικό δρόμο από τον οποίο θα μπορούσαν να προσεγγίσουν εύκολα οι πυροσβεστικές δυνάμεις και την κατάσβεση της δυσκολεύουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν αυτήν την ώρα.

Φωτογραφίες: samiakonvima.gr