29-10-2020

Συνεχίζονται τα έργα στο Καρά Τεπέ για το νέο ΚΥΤ μεταναστών και προσφύγων (video)

Παρά τις αντιδράσεις

Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες στο Καρά Τεπέ και το νέο, προσωρινό κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης που θα φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο, μετά τη φωτιά που κατέστρεψε το ΚΥΤ της Μόριας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παροχή ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ελλάδα, σε συνέχεια της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Μόρια της Λέσβου, μετά την καταστροφή μέρους της δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και μεταναστών.

Αρνούνται να μπουν στη νέα δομή – Διαμαρτυρία το μεσημέρι της Δευτέρας

Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από πρόσφυγες και μετανάστες στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης. Παιδιά και γυναίκες-αιτούσες άσυλο βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για να διαμαρτυρηθούν.

Η διαδήλωση έγινε στο ύψος του μπλόκου της Αστυνομίας επί της εθνικής οδού Μυτιλήνης – Θερμής, που εμποδίζει την είσοδο των μεταναστών και προσφύγων στην πόλη. Έτσι οι τελευταίοι παρέμειναν στο δρόμο και στους παρόδιους χώρους για έκτη συνεχή μέρα.

Οι διαδηλωτές, κυρίως Αφγανοί, φώναζαν «Αζαντί -Αζαντί» («ελευθερία» στα αφγανικά) και ζητούσαν να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα, αρνούμενοι να μετακινηθούν στη νέα προσωρινή δομή φιλοξενίας στο γειτονικό πεδίο βολής.

Γερμανικός Ερυθρός Σταυρός: 500 σκηνές για τους μετανάστες στη Λέσβο

Πεντακόσιες σκηνές των πέντε ατόμων στέλνει ο Γερμανικός Ερυθρός Σταυρός μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τις ανάγκες κάλυψης της ανθρωπιστικής κρίσης στη Μυτιλήνη.

Ήδη, τα πρώτα δύο αεροσκάφη, προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και παρέδωσαν μεγάλο αριθμό σκηνών που παρελήφθησαν από κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που βρίσκεται στο νησί και μέλη του παραρτήματος Μυτιλήνης. Τα αεροπλάνα επιστρέφουν στη Γερμανία προκειμένου να μεταφέρουν τις υπόλοιπες σκηνές που θα φτάσουν αύριο το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.

Θα ακολουθήσει η αποστολή από το Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό ειδών πρώτης ανάγκης. Η δωρεά επιτεύχθηκε μετά από προσπάθειες του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνη Αυγερινού ο οποίος αύριο το πρωί θα είναι στη Μυτιλήνη καθώς και στελεχών του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Πηγή φωτό: stonisi.gr