19-01-2021

Εικόνες λύπης στις Μυκήνες – Μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο πέρασε η φωτιά (video)

Από το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιείται παρουσία της υπουργού, Λίνας Μενδώνη σύσκεψη και αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών

Κλειστός θα παραμείνει σήμερα, Δευτέρα, ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών, αλλά και το Μουσείο, υπό τον φόβο αναζωπύρωσης της φωτιάς που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή και έπληξε τμήματα του χώρου.

Στο σημείο παραμένει δύναμη της Πυροσβεστικής που χθες έδωσε μάχη για να μην έχουμε ολοκληρωτική καταστροφή του τόπου που τάφηκε ο βασιλιάς Αγαμέμνονας.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, οι περιοχές που επλήγησαν εντός του αρχαιολογικού χώρου είναι: Η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου, οι Βόρειες Αποθήκες, η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου, η άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών.

Αντιθέτως, δεν επλήγησαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών, η κεντρική είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο (εκδοτήρια), η κεντρική είσοδος στην Ακρόπολη των Μυκηνών (Πύλη Λεόντων), ο Ταφικός Κύκλος Α, τα μνημεία στην βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης, καθώς και τα κυκλώπεια τείχη.

Όπως, δε, ενημέρωσε το υπουργείο, βρίσκονται σε πλήρη και ασφαλή λειτουργία τα συστήματα ασφαλείας, ο ηλεκτροφωτισμός και η υδροδότηση σε όλη την έκσταση του αρχαιολογικού χώρου. Επίσης, υπάρχουν πλήρεις ύδατος δεξαμενές πυρόσβεσης με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι από το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιείται παρουσία της υπουργού, Λίνας Μενδώνη σύσκεψη και αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ