13-02-2021

Δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές για όσο διάστημα χρειαστεί (video)

Αναδίπλωση της κυβέρνησης και επικράτηση της λογικής

Δωρεάν μάσκες στους μαθητές όλης της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί θα προμηθεύσει το κράτος, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Μετά τη γενική κατακραυγή που ήρθε ως επακόλουθο των δηλώσεων της Νίκης Κεραμέως η οποία ισχυρίστηκε ότι το κόστος των μασκών θα επιβαρύνει τους γονείς, η κυβέρνηση φαίνεται πως αποφάσισε να αλλάξει τακτική.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, με απόφαση του πρωθυπουργού, το υπουργείο Εσωτερικών «θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να έχουν οι μαθητές δωρεάν μάσκες. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές».

Ο κ. Θεοδωρικάκος πρόσθεσε πως θα γίνουν 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων.

«Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι με ειδική έκτακτη επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 5,2 εκατομμυρίων ευρώ προς όλους τους δήμους όλης της χώρας, «εφοδιάζουμε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς του δημοσίου με μάσκες. Κάνουμε πράξη την ξεκάθαρη πολιτική βούληση του πρωθυπουργού να προστατέψουμε την υγεία».

Μάσκες από το νηπιαγωγείο και για όλες τις τάξεις

Υποχρεωτική αναμένεται να είναι η χρήση μάσκας στα σχολεία, από το νηπιαγωγείο και για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, σύμφωνα με όσα είπε η Νίκη Κεραμέως.

Αυτό έγινε γνωστό από την ίδια την αρμόδια υπουργό Παιδείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες Πέμπτη στον ALPHA. Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι αυτή ήταν και η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής λοιμωξιολόγων για το θέμα, η οποία έχει γίνει αποδεκτή, ως φαίνεται, από την κυβέρνηση. Όπως είχε γίνει γνωστό από την πρώτη τηλεδιάσκεψη για το θέμα, με τους καθηγητές να φορούν, επίσης, μάσκα, με βάση τα όσα είχε πει η υπουργός.  

Βέβαια οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα (24/08), όπως έχει προγραμματίσει το κυβερνητικό επιτελείο, αλλά η υπουργός χαρακτήρισε τη μάσκα «εξαιρετικό εργαλείο». Σε κάθε περίπτωση το «πρώτο κουδούνι» της φετινής σχολικής χρονιάς, θα χτυπήσει στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως από τον Ιούνιο είχε ανακοινωθεί.

Τι είπε η υπουργός για τα πανεπιστήμια

Αναφορικά με τα πανεπιστήμια η υπουργός Παιδείας είπε πως η επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα γίνει όπως εκείνη του Ιουνίου, δηλαδή τα πανεπιστήμια θα επιλέξουν τον τρόπο εξέτασης των μαθημάτων, ενώ τόνισε πως από το χειμερινό εξάμηνο οι φοιτητές θα επιστρέψουν στα έδρανα με τη διευκρίνιση ότι «οι θεωρητικές διαλέξεις μέχρι 50 άτομα αλλά οι μεγάλες διαλέξεις θα γίνονται εξ αποστάσεως».

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, από 7 Σεπτεμβρίου προβλέπονται τα ακόλουθα αυξημένα μέτρα προστασίας στα σχολεία:

– Υποχρεωτική η μάσκα

– Διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές

– Αντισηπτικά και σαπούνια που θα καλύπτουν οι δήμοι

– Συστηματικός καθαρισμός των σχολείων

– Επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Θυμηθείτε όλο το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων και τι θα ισχύει για τα διαλείμματα και τις απουσίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ