09-05-2021

Κορονοϊός: Κλείνει το ΑΧΕΠΑ για νέα κρούσματα – Θετικοί 14 γιατροί και νοσηλευτές (video)

Ποια νοσοκομεία θα δέχονται ασθενείς με κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη

Συναγερμός σήμανε στη Θεσσαλονίκη, καθώς βρέθηκαν εργαζόμενοι θετικοί στον κορονοϊό στα δύο νοσοκομεία αναφοράς της πόλης και τελικά, όπως έγινε γνωστό, κλείνει το ΑΧΕΠΑ για συγκεκριμένο διάστημα για ασθενείς του ιού.   

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (18/08), 14 άνθρωποι από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Α’ Παθολογικής κλινικής του συγκεκριμένου νοσοκομείου, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Το νοσοκομείο μέχρι τις 21 Αυγούστου δε θα δέχεται νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία απολύμανσης.

Με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.) και εντολή του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, ορίζονται στην 3η και 4η ΥΠΕ ως Νοσοκομεία για νοσηλεία κρουσμάτων Covid-19, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την 3η και 4η ΥΠΕ, συγκροτείται Εξειδικευμένη Ομάδα Ελέγχου Λοιμώξεων που θα αποτελείται από επαγγελματίες υγείας, η οποία θα συντονίσει την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Επισημαίνεται ότι συνεχίζεται κανονικά ο εργαστηριακός έλεγχος στο σύνολο του προσωπικού των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που επανέρχεται στην υπηρεσία μετά από κανονική άδεια.

Άλλοι εννιά στο «Παπαγεωργίου» – Κόλλησαν άλλους τρεις

Την ίδια στιγμή, τους εννέα έφτασαν μέχρι στιγμής οι θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στο δεύτερο νοσοκομείο αναφοράς για τον COVID-19 στη Θεσσαλονίκη, το «Παπαγεωργίου». Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων σε αυτό, Παναγιώτη Τουχτίδη, η κατάσταση είναι, ωστόσο, διαφορετική σε σχέση με το ΑΧΕΠΑ, αφού είναι δεδομένο ότι όλοι τους κόλλησαν τον ιό κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Επέστρεψαν από την άδειά τους στο νοσοκομείο για να αναλάβουν τα καθήκοντά τους, υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορονοϊό, αποδείχθηκε ότι ήταν θετικοί και αμέσως τέθηκαν σε καραντίνα. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν και άλλοι τρεις εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, οι οποίοι βρίσκονταν σε στενή επαφή κατά την εργασία τους με κάποιους από τους ασθενείς συναδέλφους τους.

Όπως αναφέρει στο «GRTimes» ο Παναγιώτης Τουχτίδης, «φαίνεται ότι οι επαφές είναι όλες από την κοινότητα καθώς οι νοσούντες δεν είχαν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα εντός του νοσοκομείου, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν εκτεθεί στον ιό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους».

Σύμφωνα με τον κ. Τουχτίδη όλοι οι εργαζόμενοι είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό όπως προβλέπεται και έχει πραγματοποιηθεί η διαδικασία της ιχνηλάτησης, από την οποία εντοπίστηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι θετικοί στον ιό οι οποίοι είχαν στενή επαφή με τους εργαζόμενους και τέθηκαν και εκείνοι σε καραντίνα.

ΠΟΕΔΗΝ: 50 υγειονομικοί θετικοί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου

«Κερασάκι» σε όλα τα παραπάνω, φαίνεται πως είναι τα όσα είπε μιλώντας στο «OPEN TV» ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, ότι νόσησαν από κορονοϊό 50 υγειονομικοί σε όλη τη χώρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ