09-05-2021

Κορονοϊός: Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη – 16 εργαζόμενοι θετικοί στα δύο νοσοκομεία αναφοράς (video)

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, επτά θετικά κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε υγειονομικούς στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ - Άλλοι εννιά στο «Παπαγεωργίου»

Τους 16 έφτασαν οι θετικοί στον κορονοϊό υγειονομικοί στα δύο νοσοκομεία αναφοράς που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο ΑΧΕΠΑ και στο «Παπαγεωργίου» και έχει σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές.

Μετά τους εννιά θετικούς στο «Παπαγεωργίου» το μεσημέρι της Τρίτης (18/08), έγινε γνωστό ότι ακόμη επτά γιατροί και νοσηλευτές του ΑΧΕΠΑ νοσούν από τον κορονοϊό.

Όπως ανέφερε στο «ethnos.gr» ο οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Πέτρος Κετικίδης, και οι επτά θετικοί στο ΑΧΕΠΑ εργάζονται στην παθολογική κλινική που περιθάλπει περιστατικά COVID-19. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους επτά ασθενείς περιλαμβάνεται και κορυφαίος λοιμωξιολόγος.

Κατά τον κ. Κετικίδη, αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν οι επτά κόλλησαν τον ιό μέσα στο νοσοκομείο ή όχι. Το γεγονός ότι και οι επτά εργάζονται στη μονάδα για τον COVID-19, συνηγορεί, ωστόσο, ότι το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ήταν θετικός στον ιό κάποιος από αυτούς και να κόλλησε και τους υπόλοιπους. Σύμφωνα με τον κ. Κετικίδη και οι επτά παρουσιάζουν, μέχρι στιγμής, ήπια συμπτώματα και ακολουθούνται όλοι οι υγειονομικοί κανόνες, οι οποίοι προβλέπουν καραντίνα για τους ασθενείς και ιχνηλάτηση στο οικογενειακό τους περιβάλλον και στις επαφές τους.

Άλλοι εννιά στο «Παπαγεωργίου» – Κόλλησαν άλλους τρεις

Την ίδια στιγμή, τους εννέα έφτασαν μέχρι στιγμής οι θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στο δεύτερο νοσοκομείο αναφοράς για τον COVID-19 στη Θεσσαλονίκη, το «Παπαγεωργίου». Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων σε αυτό, Παναγιώτη Τουχτίδη, η κατάσταση είναι, ωστόσο, διαφορετική σε σχέση με το ΑΧΕΠΑ, αφού είναι δεδομένο ότι όλοι τους κόλλησαν τον ιό κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Επέστρεψαν από την άδειά τους στο νοσοκομείο για να αναλάβουν τα καθήκοντά τους, υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορονοϊό, αποδείχθηκε ότι ήταν θετικοί και αμέσως τέθηκαν σε καραντίνα. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν και άλλοι τρεις εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, οι οποίοι βρίσκονταν σε στενή επαφή κατά την εργασία τους με κάποιους από τους ασθενείς συναδέλφους τους.

Όπως αναφέρει στο «GRTimes» ο Παναγιώτης Τουχτίδης, «φαίνεται ότι οι επαφές είναι όλες από την κοινότητα καθώς οι νοσούντες δεν είχαν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα εντός του νοσοκομείου, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν εκτεθεί στον ιό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους».

Σύμφωνα με τον κ. Τουχτίδη όλοι οι εργαζόμενοι είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό όπως προβλέπεται και έχει πραγματοποιηθεί η διαδικασία της ιχνηλάτησης, από την οποία εντοπίστηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι θετικοί στον ιό οι οποίοι είχαν στενή επαφή με τους εργαζόμενους και τέθηκαν και εκείνοι σε καραντίνα.

ΠΟΕΔΗΝ: 50 υγειονομικοί θετικοί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου

«Κερασάκι» σε όλα τα παραπάνω, φαίνεται πως είναι τα όσα είπε μιλώντας στο «OPEN TV» ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, ότι νόσησαν από κορονοϊό 50 υγειονομικοί σε όλη τη χώρα.

(πληροφορίες από GRTimes.gr, ethnos.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ