09-05-2021

Κορονοϊός: Τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα οι πρώτες 700.000 δόσεις από το εμβόλιο της Οξφόρδης (video)

Σε επτά τμηματικές παραδόσεις θα πάρει η χώρα μας τις συνολικά 3.000.000 δόσεις που της αναλογούν

Τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα φτάσουν στη χώρα μας οι πρώτες 700.000 δόσεις από το εμβόλιο της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού, όπως δήλωσε την Τρίτη (18/08) μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Βασίλης Κικίλιας.

«Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Λάιεν τουίταρε τη συμφωνία με την AstraZeneca για 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου που έχει φτάσει ήδη στη φάση 3 και αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο να ολοκληρωθεί και η φάση 4 και να πάρει αδειοδότηση», ανέφερε αρχικά ο υπουργός Υγείας και συνέχισε:

«Τέλος Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Μαΐου και Ιουνίου, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα πάρει σε επτά τμηματικές παραδόσεις αυτό που της αναλογεί, από το συμφωνηθέν εμβόλιο. Θα ξεκινήσουμε με 700.000 δόσεις το Δεκέμβριο που θα είναι μόνη ή διπλή δόση, και θα έχουμε συνολικά γύρω στις 3 εκατ. δόσεις συνολικά».

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στο εμβόλιο της γρίπης τονίζοντας ότι «έχουμε εξασφαλίσει 4,2 εκατ. δόσεις. Οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν αρχές Οκτωβρίου θα ολοκληρωθούν μέσα στο Δεκέμβρη, και θα εμβολιαστούν πρώτα οι ευπαθείς ομάδες. Πήραμε 1 εκατ. παραπάνω εμβόλια από πέρυσι και πέρυσι πήραμε 1 εκατ. παραπάνω από πρόπερσι».

Έκανε, επίσης, λόγο για κοινωνική χαλάρωση, ενώ χαρακτήρισε τη φάση που περνά η χώρα δύσκολη και εξήγησε ότι δεδομένου πως ο ιός επωάζεται σε δυο εβδομάδες, «θα μετρήσουμε τότε αν θα μαζευτεί το πράγμα και θα προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα αν χρειαστεί».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ