09-05-2021

Κορονοϊός: Καταγγελίες για… πατέντα στην Κρήτη ώστε να κάνουν τις δεξιώσεις παρά τα μέτρα

Βαφτίζουν τους καλεσμένους... πελάτες

Σε εφαρμογή τίθενται από σήμερα (17/8) τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν προ ημερών από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, που προβλέπουν τον αριθμό των ατόμων έως 50 σε γάμους και βαπτίσεις από 100 που ίσχυε μέχρι τώρα έως τις 24 Αυγούστου.

Ωστόσο στην Κρήτη δεν φαίνεται να… πτοούνται, καθώς όπως καταγγέλλουν στο Ράδιο Κρήτη επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και διοργανώσεων εκδηλώσεων κοινωνικού χαρακτήρα δηλ. γάμων, βαπτίσεις κ.α υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός στο Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, καθώς κάποιοι έχουν βρει τον τρόπο να ξεγελούν την πολιτεία αλλά και τους συναδέλφους τους.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη η πρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών εστίασης και καφέ μπαρ κ. Μαρία Αντωνακάκη η επικίνδυνη αυτή τακτική ίσως οδηγήσει σε σκληρότερα μέτρα με ανυπολόγιστες οικονομικές συνέπειες.

Συγκεκριμένα είπε ότι οι σωστοί επαγγελματίες απορρίπτουν εκδηλώσεις πάνω από τον καθορισμένο αριθμό ατόμων, εφαρμόζοντας το μέτρο ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι απευθύνονται σε άλλους ιδιοκτήτες ταβερνών, ξενοδοχείων ή μεγάλων ιδιωτικών χώρων και πραγματοποιούν εκεί το γάμο ή τη βάφτιση.

Επίσης έχουν βρει το κόλπο να φιλοξενούν επίσημα τα άτομα που καθορίζονται από το νόμο σε γάμο και βάφτιση και τα υπόλοιπα που συνήθως ξεπερνούν τα 500 να τα δηλώνουν ως άλλους πελάτες του καταστήματος αλα κάρτ και έτσι σε ένα έλεγχο κόβοντας και τις ανάλογες αποδείξεις φαίνονται καθ όλα νόμιμοι.

Αυτή την πρακτική κατήγγειλε μιλώντας στην ίδια εκπομπή και ο γνωστός επιχειρηματίας Θόδωρας Καλαθάκης που μάλιστα είπε ότι επικοινώνησε με την αστυνομία και ένας αστυνομικός του είπε ότι αυτό συμβαίνει και μάλιστα δεν μπορεί να ελεγχθεί καθώς τα 50 άτομα δηλώνονται ότι μετέχουν στην εκδήλωση ενώ ο υπόλοιπος αριθμός ότι είναι διαφορετικοί πελάτες του καταστήματος αφού κόβονται διαφορετικές αποδείξεις.

Ακροάτρια του Ράδιο Κρήτη επιβεβαίωσε ότι συμβαίνει στην πράξη καταθέτοντας ότι στη βάπτιση που η ίδια είχε διοργανώσει με 200 άτομα ένας χώρος δεξιώσεων αρνήθηκε να την φιλοξενήσει και έτσι απευθύνθηκε σε ταβέρνα ο ιδιοκτήτης της οποίας δέχτηκε με αποτέλεσμα να γίνει και μάλιστα χωρίς την τήρηση των αποστάσεων.

Τόσο η κ. Αντωνακάκη όσο και ο κ. Καλαθάκης τόνισαν ότι δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός κατηγορώντας συναδέλφους τους ότι κερδοσκοπούν σε βάρος όσων τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα ενώ έγιναν αναφορές και για διοργανώσεις τέτοιων εκδηλώσεων σε πλατείες χωριών στην ενδοχώρα του Ηρακλείου με τη συμμετοχή και κρητικών καλλιτεχνών.

Πηγή: ekriti.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ