09-05-2021

Κορονοϊός: Έξι αστυνομικοί θετικοί στη Θεσσαλονίκη – Άλλοι 50 σε καραντίνα

Υπηρετούν σε πέντε διαφορετικές αστυνομικές υπηρεσίες της πόλης - Ελλιπή μέτρα προστασίας καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών

Έντονη ανησυχία στους αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης, έχει προκαλέσει ο εντοπισμός έξι συναδέλφων τους, θετικών στον κορονοϊο. Άλλοι 50 μπήκαν σε καραντίνα. Όλοι υπηρετούν σε πέντε διαφορετικές αστυνομικές υπηρεσίες της πόλης. Ελλιπή μέτρα προστασίας καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών…

Μεταξύ των θετικών είναι και δυο άνδρες των ΜΑΤ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα 50 άτομα της συγκεκριμένης υπηρεσίας, να έχουν μπει σε «καραντίνα». Αστυνομικές πηγές, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους, καθώς καταλογίζουν χαρακτηριστική καθυστέρηση στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Όπως αναφέρουν, «έχουμε συναδέλφους μας σε καραντίνα από την περασμένη Παρασκευή και ακόμη δεν τους έχουν γίνει τεστ. Κατανοούμε τις αυξημένες υποχρεώσεις τους, αλλά σκεφτείτε πως εμείς ερχόμαστε σε άμεση επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους».

Ο πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων, Θοδωρής Τσαϊρίδης, απέστειλε έγγραφο στον υπουργό προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζητώντας, την «πραγματοποίηση μοριακού τεστ σε όλους τους Αστυνομικούς που επιστρέφουν από άδεια» καθώς όπως τονίζει… «Η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί τον βασικότερο μηχανισμό ελέγχου τήρησης των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και ως εκ τούτου οι εργαζόμενοί της επιβάλλεται να θωρακιστούν απόλυτα έναντι του ιού. Διαφορετικά, οι συνέπειες θα είναι πολύπλευρες και θα οδηγηθούμε στην αποχή μεγάλου μέρους του προσωπικού από τα καθήκοντά του. Το γεγονός αυτό, θα αποβεί μοιραίο για τις εσωτερικές λειτουργίες του Σώματος και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη».

Σύμφωνα όσα δήλωσε στο «Voria.gr» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης, σήμερα αναμένονται και τα αποτελέσματα από τους ελέγχους του ΕΟΔΥ σε τρεις αστυνομικές υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης:

«Τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα του Covid-19 και τα αποθαρρυντικά  στοιχεία του ΕΟΔΥ για τη διασπορά του στην χώρα μας, αποτυπώνουν μια πραγματικότητα που προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία σε όλους, και ιδιαίτερα στους Αστυνομικούς, οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους πολίτες κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί τον βασικότερο μηχανισμό ελέγχου τήρησης των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και ως εκ τούτου οι εργαζόμενοί της επιβάλλεται να θωρακιστούν απόλυτα έναντι του ιού. Διαφορετικά, οι συνέπειες θα είναι πολύπλευρες και θα οδηγηθούμε στην αποχή μεγάλου μέρους του προσωπικού από τα καθήκοντά του. Το γεγονός αυτό, θα αποβεί μοιραίο για τις εσωτερικές λειτουργίες του Σώματος και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη.

Η πρόσφατη εγκύκλιος του Υπουργού Υγείας για δωρεάν υποχρεωτικό μοριακό έλεγχο (PCR) σε όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους (γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό) που επιστρέφουν από κανονική άδεια, είναι μια θετική ενέργεια και προτείνουμε να επεκταθεί άμεσα και στο αστυνομικό προσωπικό.

Παρακαλούμε να εξετάσετε την πρότασή μας, καθώς με την υιοθέτηση αυτής, θα εξασφαλιστεί η ορθή αστυνόμευση της επικράτειας, θα περιοριστεί η δημιουργία “εστιών” μέσα στις αστυνομικές Υπηρεσίες και θα διασφαλιστεί η υγεία των συναδέλφων μας και των πολιτών».

Πηγή: voria.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ