19-09-2020

«Ενημερώστε μας πόσα κρούσματα κορονοϊού έχουμε» – Επιστολή του δημάρχου Πάρου στον Κικίλια

 

«Η ιχνηλάτηση των περιστατικών που έχουν αποδοθεί στην Πάρο έγινε με λανθασμένο τρόπο και δεν αποτυπώνει σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κωβαίος

Τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν μεταξύ άλλων περιοχών και στην Πάρο χαρακτηρίζονται αφενός καταστροφικά, αφετέρου άδικα από τους κατοίκους, από τη στιγμή που δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει το νησί.

Ο δήμαρχος, Μάρκος Κωβαίος, έστειλε σήμερα επιστολή στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ζητώντας του να τον ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και να παρέμβει προσωπικά προκειμένου «να αρθεί η το συντομότερο δυνατόν η αδικία σε βάρος της Πάρου».

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου Πάρου:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Θα ήθελα να σας μεταφέρω την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό των κατοίκων και επιχειρηματιών της Πάρου με αφορμή την εξαγγελία των νέων μέτρων για την αναχαίτιση του κορονοϊου που ανακοινώθηκαν από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, κι αφορούν στο νησί μας.

Επειδή τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν βάλει στο στόχαστρο την Πάρο, η αβεβαιότητα και ο φόβος έχουν κυριαρχήσει και στους επισκέπτες και στους μόνιμους κάτοικους. Όπως καταλαβαίνετε, πέραν της δημόσιας υγείας απειλούνται η κοινωνική συνοχή του νησιού μας, η αξιοπιστία των τοπικών κλιμακίων υγείας καθώς και η εγκυρότητα των θεσμών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάπανω, προκύπτει η επιτακτική ανάγκη να μας ενημερώσετε άμεσα και αναλυτικά αφενός για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί αφετέρου για τους λόγους τους οποίους τα μέτρα αυτά ήταν απαραίτητο να παρθούν για τη δημόσια υγεία. Ελπίζουμε ότι καταλαβαίνετε τον κίνδυνο που δημιουργήθηκε και ότι θα απαντήσετε όσο πιο σύντομα μπορείτε.

Επίσημα, θέλω να σας ενημερώσω ότι η εικόνα που είχαμε από το Κέντρο Υγείας της Πάρου ήταν για λίγα περιστατικά.

Προφανώς, δεν είμαστε ειδικοί για να ορίσουμε τα μέτρα που θα ισχύουν για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας, ωστόσο η ιχνηλάτηση των περιστατικών που έχουν αποδοθεί στην Πάρο ώστε να χαρακτηριστούν ότι έχουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID- 19, έγινε με λανθασμένο τρόπο και δεν αποτυπώνει σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα.

Πιο απλά, όσοι φεύγουν από Πάρο ταξιδεύοντας με το καράβι της γραμμής και στη συνέχεια βρίσκονται θετικοί στον COVID- 19, δεν αποδεικνύεται ότι προσβλήθηκαν στην Πάρο επειδή είχε αυξημένη επισκεψιμότητα σε σχέση με άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Επιπλέον, το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας κατανοείτε ότι λειτούργησε καταστροφολογικά για το νησί, το οποίο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αδειάσει από επισκέπτες, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  «Ιανός»: Χωρίς ρεύμα όλη η Ιθάκη - Αγώνας δρόμους από τον ΔΕΔΔΗΕ για να επανέλθει η ηλεκτροδότηση (video)

Σας κάνω έκκληση να παρέμβετε ώστε να αρθεί το συντομότερο δυνατόν η αδικία σε βάρος της Πάρου.

Αναμένοντας τη θετική σας ανταπόκριση.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Ι. Κωβαίος

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.