18-05-2021

Πυρκαγιά ξέσπασε στη Λέσβο – Ενίσχυση δυνάμεων, ορατή από παραλία (video)

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση - Προς τη βουνοκορφή κινείται το μέτωπο

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (17/08) στη Λέσβο και στην περιοχή Καβάκι της Πέτρας, πάνω από το λιμάνι. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και είναι ορατή από την παραλία, όπου βρίσκεται αρκετός κόσμος. Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. 

Σε αρκετά μακρινή απόσταση από την φωτιά υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά δεν εκφράζονται φόβοι από την Πυροσβεστική στην παρούσα φάση, όπως επίσης δεν υπάρχει κίνδυνος για τον οικισμό Πέτρα βορείως του οποίου εντοπίζεται το πύρινο μέτωπο αφού κινείται προς τη βουνοκορφή.

Όπως έκανε γνωστό η Πυροσβεστική ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και πλέον επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα, 2 Ε/Π και 4 Α/Φ. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Φωτιά πάνω από το λιμάνι της Πέτρας!

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο Καβάκι της Πέτρας, πάνω από το λιμάνι. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και είναι ορατή από την παραλία, όπου βρίσκεται αρκετός κόσμος.https://stonisi.gr/post/10764/fwtia-panw-apo-to-limani-ths-petras-realtime-pics

Posted by Στο Νησί on Monday, August 17, 2020

Συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά στην Πέτρα

Συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά στην Πέτρα. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, με δυτική κατεύθυνση, που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ η φωτιά κινείται προς το βουνό καίγοντας πλέον δέντρα. Στην κατάσβεση επιχειρεί πλέον και ένα ελικόπτερο. https://stonisi.gr/post/10764/fwtia-panw-apo-to-limani-ths-petras-realtime-pics

Posted by Στο Νησί on Monday, August 17, 2020

Πηγή, φωτογραφίες, βίντεο: stonisi.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ