30-09-2020

Κορονοϊός: 57.915 έλεγχοι σε μία ημέρα – Αυτός είναι ο «χάρτης» παραβάσεων και προστίμων

 

Εντατικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα - Τι λένε τα στοιχεία

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και την Ελληνική Αστυνομία, αξιοποιώντας επιδημιολογικά δεδομένα του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, στοιχεία από την πλατφόρμα καταγγελιών της Αρχής και τα social media, διενήργησε ελέγχους την εβδομάδα 08-15.08.2020 στον Πόρο, στις Σπέτσες και στο Ναύπλιο, περιοχές που προτεραιοποιήθηκαν βάσει αξιολόγησης παραγόντων διακινδύνευσης, με αντικείμενο την τήρηση των μέτρων αποφυγής διάδοσης του SARS COV 2.

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται, ωστόσο, σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Χιλιάδες έλεγχοι για περιορισμό του κορονοϊού έγιναν και από το Λιμενικό Σώμα, με αποτέλεσμα να βεβαιωθούν πάνω από 600 παραβάσεις…

Υπενθυμίζεται ότι έγιναν συλλήψεις, έπεσαν πρόστιμα για μη τήρηση μέτρων στα νησιά και ειδικά στο Ιόνιο. Χειροπέδες περάστηκαν στη Μύκονο για πάρτι σε βίλα.

Συγκεκριμένα, σε Ναύπλιο, Πόρο και Σπέτσες είχαμε:

-Στο Ναύπλιο επιβλήθηκαν σε δύο (2) ΚΥΕ (εστιατόρια) πρόστιμα συνολικής αξίας 20.000€ καθώς και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών στο καθένα για υπέρβαση της αναλογίας ατόμων/τ.μ της αδειοδοτούμενης επιφάνειας .

-Στον Πόρο όλα τα ελεγχόμενα καταστήματα τηρούσαν τους περιορισμούς στο ωράριο λειτουργίας (23:00-07:00), ωστόσο επιβλήθηκαν πέντε (5) πρόστιμα σε ΚΥΕ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό ασφαλείας συνολικής αξίας 750€

-Στις Σπέτσες οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές της ΕΑΔ με τη συμβολή στελεχών από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ στις 13.08.2020 από τις 21:00 έως τις 04:30 τα ξημερώματα έλεγξαν συνολικά τριάντα έξι (36) καταστήματα (ΚΥΕ και Λιανικού Εμπορίου) επιβάλλοντας πρόστιμα για μη χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας ενώ στις 14.08.2020 από τις 12:00 έως τις 15:20 ελέγχτηκαν δεκατρία (13) καταστήματα (ΚΥΕ και Λιανικού Εμπορίου), επιβάλλοντας πρόστιμα για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας. Συνολικά στις Σπέτσες ελέγχτηκαν σαράντα εννέα (49) καταστήματα και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικής αξίας 750€.

Τι συνέβη σε όλη τη χώρα

Όπως αναφέρθηκε, εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται, ωστόσο, σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή 14 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (57.915) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

  • (1) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας και συγκεκριμένα στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (28) σχετικές παραβάσεις.

  • (19) παραβάσεις και (2) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  «Απαγορευτικό» του ΕΟΦ σε βιοκτόνο - Δείτε ποιο είναι

Από αρχές Αυγούστου

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (254) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (21) άτομα.

-5 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (62) σχετικές παραβάσεις.

-281 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:

-61 στη Θεσσαλονίκη,

-48 στην Πελοπόννησο,

-34 στην Αττική,

-23 στη Θεσσαλία,

-18 στη Στερεά Ελλάδα,

-18 στην Κεντρική Μακεδονία,

-16 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

-13 στην Ήπειρο,

-11 στα Ιόνια Νησιά,

-11 στη Δυτική Ελλάδα,

-11 στο Βόρειο Αιγαίο,

-8 στην Κρήτη,

-6 στο Νότιο Αιγαίο και

-3 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (5.196) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (5.189) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (7) των (300) ευρώ.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (148) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και συνελήφθη (1) άτομο στη Μύκονο για διατάραξη κοινής ησυχίας, σε βίλα όπου είχε διοργανωθεί πάρτι.

Λιμενικό Σώμα: Χιλιάδες έλεγχοι για περιορισμό του κορονοϊού – Βεβαιώθηκαν πάνω από 600 παραβάσεις

Στο πλαίσιο των εντατικών και συστηματικών ελέγχων καθολικής εφαρμογής των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού COVID-19, από το Λιμενικό Σώμα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν διενεργηθεί χιλιάδες έλεγχοι, που πραγματοποιούνται από τα στελέχη και της Ελληνικής Ακτοφυλακής και έχουν βεβαιωθεί περισσότερες από 600 παραβάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  «Απαγορευτικό» του ΕΟΦ σε βιοκτόνο - Δείτε ποιο είναι

Οι έλεγχοι συνεχίζονται από τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντείνονται στις αναχωρήσεις των επιβατών από τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και στις επιστροφές των επιβατών με πλοία που αναμένονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι εστιάζονται στις υποχρεώσεις των επιβατών πριν την είσοδό τους στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία, κατά τη διάρκεια του πλου (υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων) αλλά και στις υποχρεώσεις των ναυτιλιακών εταιρειών και των πληρωμάτων των πλοίων που καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του επιβατικού κοινού, συμμετέχοντας ενεργά στο συγκεκριμένο εγχείρημα.

Σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται η μη τήρηση των μέτρων και η μη συμμόρφωση με τις υποδείξεις, επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, με σκοπό την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού COVID-19 από πληρώματα και επιβάτες, την επίτευξη ασφαλών ταξιδιών με πλοία και σαφώς την προστασία της υγείας τόσο των πληρωμάτων και των επιβατών όσο και των κατοίκων των νησιών.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο στόχαστρο της «Καθημερινής» ο Μπακογιάννης – «Για όλα φταίει το γκαζόν»

Μέχρι και η «ναυαρχίδα» του κεντροδεξιού Τύπου, η εφημερίδα «Καθημερινή» έβαλε στο στόχαστρό της τον Κώστα Μπακογιάννη, αναφορικά με την υπόθεση «Μεγάλος Περίπατος», η...

Μίλτος Πασχαλίδης: Έξοδος με τη σύντροφό του, Ανθή δύο μήνες μετά τη γέννηση της κόρης τους

Ο Μίλτος Πασχαλίδης με τη σύντροφό του, Ανθή δύο μήνες μετά τη γέννηση της κόρης τους έκαναν δημόσια εμφάνιση. Το ζευγάρι έδωσε το «παρών» στην...

Ζευγάρι ελλήνων ηθοποιών χώρισε – Η επιβεβαίωση on camera (video)

Το γνωστό ζευγάρι ηθοποιών χώρισε εδώ και λίγο καιρό. Ήταν ευτυχισμένο και έδειχνε πολύ ερωτευμένο αλλά δυστυχώς δεν κράτησε η σχέση του. Η ηθοποιός μιλώντας...

Η Αρμενία καταγγέλλει ότι η Τουρκία κατέρριψε μαχητικό της – Διαψεύδει η Άγκυρα (video)

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας δήλωσε ότι ένα τουρκικό F-16 κατέρριψε αρμενικό μαχητικό SU-25, με αποτέλεσμα ο πιλότος να χάσει τη ζωή του. Ωστόσο,...

Η Ζήνα Κουτσελίνη αποχώρησε από την εκπομπή του Αρναούτογλου νιώθοντας θιγμένη (video)

Η Ζήνα Κουτσελίνη ήταν καλεσμένη της εκπομπής «The 2night show» και την Τρίτη θα γινόταν η εγγραφή. Η παρουσιάστρια όμως ένιωσε θιγμένη κι αποχώρησε πριν...

Κορονοϊός: Νέο άλμα με 416 νέα κρούσματα, τα 240 στην Αττική – Πέντε θάνατοι, 79 διασωληνωμένοι

Τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο ΕΟΔΥ, κάνοντας λόγο για 416 νέα κρούσματα και πέντε θανάτους το τελευταίο 24ωρο, με την Αττική να συνεχίζει...