28-10-2020

Σχολεία: Στις 7 Σεπτεμβρίου επιστροφή στις αίθουσες – Δύο σενάρια για τη λειτουργία τους

Η τελική απόφαση για τα σχολεία θα ληφθεί δύο εβδομάδες προτού οι μαθητές μπουν στις αίθουσες

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές της χώρας, όπως ξεκαθάρισε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, ενώ δύο είναι τα σενάρια για τη λειτουργία τους ανάλογα και με τη διασπορά του κορονοϊού.

«Οι εκπαιδευτικοί ξεκινούν από 1ης Σεπτεμβρίου για να προετοιμάσουν ό,τι χρειάζεται ώστε να μπορέσουν να υποδεχθούν τα σχολεία τα παιδιά μας. Είμαστε πιο ενημερωμένοι και πιο προετοιμασμένοι αυτή τη φορά», τόνισε η κ. Γκίκα, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ωστόσο, δήλωσε, ότι η τελική απόφαση για τα σχολεία θα ληφθεί δύο εβδομάδες προτού οι μαθητές μπουν στις αίθουσες και με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αναφορικά με τα δύο σενάρια για τη λειτουργία τους εν μέσω πανδημίας, σύμφωνα με την γγ του υπουργείου Παιδείας, σχεδιάζεται στην πρώτη περίπτωση να διεξάγονται μαθήματα με πολύ αυστηρά μέτρα αποστασιοποίησης και υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους, ενώ το δεύτερο σενάριο αφορά στην εκ περιτροπής λειτουργία.

«Όσο για το αν θα ανοίξουν τα σχολικά κυλικεία, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Αυτές μας υπέδειξαν να μην ανοίξουν τα κυλικεία. Αυτή τη στιγμή αυτό δεν έχει διευκρινιστεί, όπως και τόσα άλλα πράγματα, γιατί προχωράμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα», τόνισε η κ. Γκίκα.