24-10-2020

Κορονοϊός: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη με Τσιόδρα, Χαρδαλιά στη Θεσσαλονίκη – Προάγγελος νέων μέτρων;

Συμμετείχαν ακόμα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, και ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας

Τα κρούσματα κορονοϊού επεκτείνονται σε όλη την Ελλάδα, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχει σημάνει συναγερμός σε Θεσσαλονίκη, αλλά και Αττική (επιβλήθηκαν έκτακτα μέτρα στον Πόρο).

Γι’ αυτό τον λόγο, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η τηλεδιάσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, του δήμαρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και του επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα.

Η αύξηση των κρουσμάτων σε Κεντρική Μακεδονία, με επίκεντρο τη συμπρωτεύουσα και τη Χαλκιδική αποτέλεσε το λόγο που πραγματοποιήθηκε η έκτακτη σύσκεψη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξετάζεται η επιβολή έκτακτων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές και κυρίως στην πρωτεύουσα και Χαλκιδική. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση για τις εξελίξεις.

Υπάρχουν, άλλωστε, φόβοι για πιθανά νέα lockdown, ενώ και κυβερνητικά στελέχη έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι είναι πιθανό να παρθούν και άλλα μέτρα. Νωρίτερα, πάρθηκαν νέες αποφάσεις για τα ΜΜΜ.