19-01-2021

Μεταναστευτικό: Αναχώρησε η πρώτη πτήση εθελούσιων επιστροφών από το «Ελ. Βενιζέλος» (video)

Το πρόγραμμα «Υποβοηθούμενων Εθελούσιων Επιστροφών» (AVRR) παρέχει ενισχυμένο οικονομικό κίνητρο, ύψους 2.000 ευρώ

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Κουμουτσάκος, μετέβησαν το πρωί της Πέμπτης (06/08) στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προκειμένου να παραστούν στην αναχώρηση της πρώτης πτήσης του προγράμματος εθελούσιων επιστροφών.

Με τη σημερινή πτήση αναχωρούν 140 μετανάστες ιρακινής υπηκοότητας προς την χώρα καταγωγής τους, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος των «Υποβοηθούμενων Εθελούσιων Επιστροφών» (AVRR).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου το πρόγραμμα «Υποβοηθούμενων Εθελούσιων Επιστροφών» (AVRR) παρέχει ενισχυμένο οικονομικό κίνητρο, ύψους 2.000 ευρώ. Αφορά αποκλειστικά μετανάστες που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά και έχουν φτάσει στην Ελλάδα πριν την 1.1.2020.

Υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) του Εθνικού Προγράμματος 2014-2020, και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό ΤΑΜΕ και 25% από εθνικούς πόρους.

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ