18-05-2021

Χαρδαλιάς: Έως 31 Αυγούστου το όριο των 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις – Ποια νέα μέτρα ανακοινώθηκαν (video)

Ωράριο στα κέντρα διασκέδασης αν χρειαστεί

Έως τις 31 Αυγούστου παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στη σημερινή (4/8) έκτακτη ενημέρωση για τον κορονοϊό, στην οποία συμμετείχε και ο καθηγητής λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι η ενημέρωση δεν θα είναι καθημερινή, τονίζοντας ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει αυξήσει την πίεση στο σύστημα υγείας.

Συνεχίζοντας, είπε πως «είμαστε εδώ επειδή υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν και θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους, να περιγράψουμε με σαφήνεια την κατάσταση και τα δεδομένα».

Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση θα γίνεται κάθε φορά που κρίνεται ότι υπάρχει λόγος και επισήμανε ότι δεν είμαστε στον Μάρτιο παρόλο που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί.

Ο υφυπουργός στη συνέχεια ανακοίνωσε πως αυστηροποιούνται οι έλεγχοι στην πύλη εισόδου από Αλβανία στην Κακαβιά.

Ειδικότερα, απαγορεύεται από αύριο, στις 7 το πρωί, η διέλευση από την Κακαβιά, από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί καθημερινά, για να εξασφαλιστούν πιο στοχευμένοι έλεγχοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ από τη Δευτέρα εγκαθίσταται στο συνοριακό σταθμό μόνιμο κλιμάκιο δειγματοληπτικών ελέγχων.

Επίσης, από την Κυριακή 16 Αυγούστου όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία, δηλαδή από την Κακαβιά, υποχρεούται σε επταήμερη κατ’ οίκον απομόνωση, η οποία και θα ελέγχεται.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν εντατικοί έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων.

Τόνισε δε πως αν χρειαστεί θα περιοριστεί το ωράριο λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ερωτηθείς αν εξετάζεται η επαναφορά των SMS, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι «υπάρχουν πολλά εργαλεία στη φαρέτρα της κυβέρνησης, τα εξετάζουμε βήμα-βήμα», παρόλα αυτά δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ζήτημα επαναφοράς των sms, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου γενικού lockdown.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου ανακοινώθηκαν 121 νέα κρούσματα κορονοϊού με μόλις τα 12 να είναι εισαγόμενα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ