24-09-2020

Κορονοϊός: Συνεχίζονται τα πάρτι – Χωρίς αποστάσεις στην Ακρόπολη για την πανσέληνο (video)

 

«Βροχή» τα πρόστιμα και οι έλεγχοι - Από 1η Αυγούστου 2020 έχουν βεβαιωθεί συνολικά 961 παραβάσεις αφού δεν εφαρμόζονται τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού

Την ώρα που οι υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, επιστρέφουν την Τρίτη (04/08) στην ανεημέρωση για τον νέο κορονοϊό στις 18:00, κάποιοι ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών και εφαρμόζουν τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του ιού, αλλά αρκετοί είναι και αυτοί που αδιαφορούν. «Βροχή» τα πρόστιμα και οι έλεγχοι…

Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι συνεχίζονται τα πριβέ πάρτι στη Μύκονο, ενώ χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα και στην Ίο, όπου ράπερ συγκέντρωσε πολλούς ακόλουθους σε συναυλία.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε και κάτω από την Ακρόπολη για να παρακολουθήσει τη Δευτέρα την αυγουστιάτικη πανσέληνο, χωρίς αποστάσεις και μάσκες. Πάντως οι φετινές εκδηλώσεις ήταν περιορισμένες.

«Βροχή» τα πρόστιμα και οι έλεγχοι

Εν των μεταξύ συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Έτσι τη Δευτέρα (03/08) βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 346 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:

 • (91) στην Αττική,
 • (45) στην Κεντρική Μακεδονία,
 • (38) στη Θεσσαλονίκη,
 • (28) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 • (27) στη Θεσσαλία,
 • (23) στην Κρήτη,
 • (22) στην Ήπειρο,
 • (18) στη Στερεά Ελλάδα,
 • (16) στη Δυτική Ελλάδα,
 • (11) στο Νότιο Αιγαίο,
 • (9) στην Πελοπόννησο,
 • (9) στα Ιόνια Νησιά,
 • (7) στο Βόρειο Αιγαίο και
 • (2) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (961) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ,· (3) για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Σημειώνεται ότι από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (30) σχετικές παραβάσεις. (6) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Σημειώνεται ότι από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (14) σχετικές παραβάσεις. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σαρωτικοί έλεγχοι σε πλοία και λιμάνια – Τηρούν το μέτρο της μάσκας οι πολίτες

Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Αυγούστου με την κίνηση στο λιμάνι Πειραιά να παραμένει αυξημένη και το πρωί της Τρίτης (04/08). Όπως φαίνεται, ωστόσο, και από το ρεπορτάζ του «Open TV», οι επιβάτες έχουν προσαρμοστεί στα νέα μέτρα με την υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο εντός των πλοίων όσο και στο κατάστρωμα προκειμένου να διακοπεί η διασπορά του κορονοϊού.

Συνεχείς είναι και οι έλεγχοι των Αρχών, με κλιμάκια του Λιμενικού να επιτηρούν την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας αλλά και το κατά πόσο οι πλοιοκτήτες έχουν συντονιστεί με την αυξημένη επιτρεπόμενη πληρότητα επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας, που έφτασε στο 85% από το 65% για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Σταματήστε να παραπληροφορείτε τον λαό - Σοβαρή καταγγελία από τους γιατρούς του ΕΣΥ Χανίων

Εντατικοί έλεγχοι από το λιμενικό

Κλιμάκια του Λιμενικού έχουν πιάσει από το πρωί της Τρίτης δουλειά στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να τηρηθούν τα νέα μέτρα που αφορούν τις ακτοπλοϊκές γραμμές. Όπως φαίνεται και στο ρεπορτάζ του «Open TV», οι Αρχές έχουν δώσει μεγάλο βάρος στους ελέγχους προκειμένου η υποχρεωτική μάσκα να γίνει συνήθεια στους επιβάτες, καθώς πλέον πρέπει να την φοράνε τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων.

Μάσκες και στο κατάστρωμα

Υποχρεωτική είναι, άλλωστε από την Τρίτη (04/08) έως τις 18 Αυγούστου η χρήση προστατευτικής μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, πρόσθεσε, ωστόσο, πως μέχρι στιγμής η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει σε πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας ενώ για το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων, υπογράμμισε ότι η συμμόρφωση στο μέτρο είναι κρίσιμη ώστε να μην ληφθούν δραστικότερα μέτρα περιορισμού της πληρότητας των πλοίων.

Αυξήθηκε στο 80% η επιτρεπόμενη πληρότητα επιβατών στα πλοία

Υπενθυμίζεται ότι στο 80% από το 60%, αυξάνεται το πρωτόκολλο των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Επίσης διατηρείται η τήρηση ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό.

Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων δύνανται να ενδιαιτώνται μέχρι τέσσερα άτομα εφόσον είναι συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία μετά του συνοδού τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Κορονοϊός: 358 νέα κρούσματα, τα 194 στην Αττική - Πέντε θάνατοι, 73 διασωληνωμένοι (video)

Αναφορικά με τα ταχύπλοα υδροπτέρυγα που το πρωτόκολλο επιβατών ήταν στο 50% μπορεί να αυξηθεί στο 80%, μόνο εάν αυτά διαθέτουν φίλτρα HEPA (High Efficiency Particulate Air) και εφόσον βεβαιώνεται, με ευθύνη του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων, καθώς και των φορέων κυβερνητικής πιστοποίησης αυτών, η τοποθέτηση και η λειτουργία τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Επίσης, με μέριμνα του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων καταρτίζεται σχέδιο κάλυψης των καθισμάτων αεροπορικού τύπου για κάθε πλοίο. Οι επιβάτες, οι πλοίαρχοι και τα μέλη του πληρώματος υποχρεούνται, πριν από την επιβίβαση, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και κατά την αποβίβαση των επιβατών, να συμμορφώνονται προς τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορονοϊού στα επιβατηγά και επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Για κάθε παράβαση των διατάξεων καθώς και των μέτρων επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, κατά περίπτωση: α) στους επιβάτες, τους ναυτικούς πράκτορες και τα μέλη του πληρώματος διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ και β) στον πλοιοκτήτη, τον διαχειριστή, τους πλοιάρχους και τους φορείς κυβερνητικής πιστοποίησης διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.

(πληροφορίες από OPEN TV, ethnos.gr)

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.