06-05-2021

Γώγος: Μπαίνουμε στη χειρότερη φάση του κορονοϊού – Ο κόσμος κινείται άνετα

Συνεχίζονται οι συστάσεις στον ελληνικό λαό από τους ειδικούς

«Στις πανδημίες το βασικό είναι ο κόσμος να αποδεχθεί την ανάγκη των μέτρων, αυτό δεν υπήρξε, υπήρξε μεγάλη χαλάρωση», υποστήριξε σχετικά με τα μέτρα για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

«Αυτό δυστυχώς οδήγησε σε μια έξαρση της νόσου», είπε ο κ. Γώγος μιλώντας στον Θέμα 104,6 τόνισε ωστόσο ότι «ευτυχώς ελέγχθηκε η εισαγωγή κρουσμάτων από το εξωτερικό» τόνισε ο καθηγητής, υπενθυμίζοντας ότι «η λήψη μέτρων, όπως μάσκα παντού, τήρηση των αποστάσεων και ζητήματα υγιεινής, ο συνδυασμός αυτών των πραγμάτων μπορεί εύκολα εντός 15 ημερών να οδηγήσει σε έλεγχο της κατάστασης».

«Διαφορετικά η πανδημία θα πολλαπλασιαστεί» ανέφερε ο κ. Γώγος και εκτίμησε ότι «μπαίνουμε στη χειρότερη φάση από αρχής του καλοκαιριού». «Υπάρχει κινητικότητα, ο κόσμος κινείται» σημείωσε ο καθηγητής, αξιολογώντας ως «κακή» την περίοδο αυτή και προτάσσοντας να υπάρξει «προστασία όλου του πληθυσμού κυρίως των ευάλωτων ομάδων».

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων, «θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσουν κανονικά σχολεία και πανεπιστήμια» γνωστοποίησε ο κ. Γώγος και συνέστησε να μην «γίνονται αυτές οι μεγάλες δεξιώσεις σε περίοδο πανδημίας», με το βλέμμα στραμμένο στα κρούσματα σε γάμους. Ο καθηγητής χαρακτήρισε ακόμη «αναγκαίο» να κάνουν το εμβόλιο γρίπης «όλοι οι ευάλωτοι και όλοι οι υγειονομικοί φέτος» και υπογράμμισε την ανάγκη «να μπλοκάρουμε τη γρίπη από τη διασπορά στα νοσοκομεία».

Αναγκαία η παρουσία Τσιόδρα

«Οτιδήποτε είναι για το καλό της ενημέρωσης και το καλό του κόσμου είναι απολύτως αποδεκτό, μην σας πω και αναγκαίο. Νομίζω ότι η παρουσία του κ. Τσιόδρα, αν χρειαστεί και όποτε χρειαστεί, με την επιρροή που έχει στον κόσμο, που φαίνεται να έχει επίδραση, είναι και αποτελεσματικός και ο τρόπος που μιλάει και η επαφή του με τους υπόλοιπους, νομίζω ότι θα είναι χρήσιμη σε αυτή τη φάση» σχολίασε επίσης ο κ. Γώγος με αφορμή την ενημέρωση για τον κορονοϊό στην οποία θα παραστεί σήμερα ο κ. Τσιόδρας καταλήγοντας ότι «στην πανδημία η επικοινωνία είναι πάρα πολύ σημαντικό πράγμα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ