06-05-2021

«Βόμβα» κορονοϊού ο γάμος στη Θεσσαλονίκη – Άλλοι 19 θετικοί εκτός από τη νύφη και τον γαμπρό (video)

Σε κατάσταση συναγερμού την Παρασκευή το Ιπποκράτειο λόγω κορονοϊού

Σε «βόμβα» διασποράς κορονοϊού έχει εξελιχθεί ο γάμος  στη Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ άλλοι 19 άνθρωποι θετικοί εκτός από την νύφη και τον γαμπρό.

Μέχρι την Παρασκευή (31/07) γινόταν λόγος για 16 κρούσματα. Υπάρχουν φόβοι για περισσότερα, με τους καλεσμένους να ήταν πάνω από 300, αφού ακολούθησε γλέντι.

«Δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος. Δεν είχαμε χαιρετισμούς στην εκκλησία», υπογράμμισε ο γαμπρός, που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό μετά το γαμήλιο γλέντι, αλλά υπάρχει ένα σημαντικό γεγονός.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, η εκκλησία όπου έγινε ο γάμος στη δυτική Θεσσαλονίκη είναι σε ανοιχτό υπαίθριο χώρο, αλλά, περίπου 40 από τους καλεσμένους μεταφέρθηκαν στο εσωτερικό του ναού γιατί μετά τον γάμο το ζευγάρι έκανε και τη βάφτιση του παιδιού του.

Επίσης, σύμφωνα με το «thestival», το γλέντι έγινε σε κλειστό χώρο, λόγω των καιρικών συνθηκών. Πάντως όσοι βρέθηκαν στο γάμο, λένε πως τηρήθηκαν οι αποστάσεις και τα προβλεπόμενα μέτρα.

Τα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης έχουν προς εξέταση 200 δείγματα ύποπτα για κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αφορούν στο σύνολό τους τον γάμο… Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στις Σέρρες.

Σε κατάσταση συναγερμού την Παρασκευή το Ιπποκράτειο λόγω κορονοϊού

Σε κατάσταση συναγερμού ήταν την Παρασκευή (31/07), το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, το οποίο εφημέρευε λόγω κορονοϊού. Στο νοσοκομείο καταγράφηκε η χειρότερη ημέρα με περιστατικά κορονοϊού από κάθε άλλη φορά, περιλαμβανομένων και των ημερών κορύφωσης της πανδημίας.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, πρόκειται για «χτύπημα καμπάνας» για την Πολιτική Προστασία, σχετικά με τη χαλάρωση που υπάρχει.

Ο κ.Γιαννάκος εξήγησε ότι την Παρασκευή «προσήλθαν στην εφημερία και εξετάστηκαν 100 ύποπτα κρούσματα. Τα μισά περίπου από το γνωστό γάμο. Μέχρι τώρα από τις εξετάσεις βγήκαν πέντε από το γάμο θετικά και τέσσερα θετικά από άλλες περιπτώσεις. Διεκομίσθη, μάλιστα, μια έγκυος θετική από Βέροια για να γεννήσει το μωράκι της».

«Ευτυχώς τα περιστατικά δεν χρειάστηκαν νοσηλεία. Αναμένονται ακόμη τα αποτελέσματα από πολλά ύποπτα κρούσματα πολλοί εκ των οποίων συμμετείχαν στο γάμο. Προξενεί εντύπωση που πήραν το μοριακό αναλυτή από το Ιπποκράτειο και το πήγαν στο Νοσοκομείο της Ξάνθης και πανηγύριζαν.

Το Νοσοκομείο της Ξάνθης έπρεπε να είχε από την αρχή μοριακό αναλυτή που είναι από τις πιο πληττόμενες περιοχές αλλά καινούργιο. Όχι να μεταφέρουν το μηχάνημα του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Τώρα είναι αναγκασμένοι να στέλνουν τα δείγματα στο ΑΧΕΠΑ και τα αποτελέσματα βγαίνουν την επόμενη ημέρα.

Από τα χθεσινά ακόμη δεν βγήκαν πολλά δείγματα παρότι είμαστε μια ημέρα μετά. Πολύ επικίνδυνο για διασπορά της νόσου. Το υπουργείο Υγείας πανηγύριζε για την εγκατάσταση του μηχανήματος στη Ξάνθη ενώ άνοιξε μεγάλη τρύπα διασποράς του ιού στο Ιπποκράτειο.

Και όμως στο Ιπποκράτειο κανείς εργαζόμενος δεν έλαβε τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου. 1500 ευρώ. Και αυτό μοιράστηκε με πολλές αδικίες χωρίς να ευθύνεται σε τίποτα Το Ίδρυμα Νιάρχος», κατέληξε ο κ. Γιαννάκος.

Πηγές: voria, thestival

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ