06-05-2021

Εκδηλώθηκαν 72 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες – Σύλληψη για εμπρησμό στην Ηλεία

Το μεγαλύτερο αριθμό πυρκαγιών έως τώρα για το 2020 κατέγραψε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής

Επί ποδός ήταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πέμπτη (23/07), καθώς εκδηλώθηκαν στη χώρα 72 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες. Το μεγαλύτερο αριθμό πυρκαγιών έως τώρα για το 2020 κατέγραψε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής. Σύλληψη για εμπρησμό στην Ηλεία…

Συγκεκριμένα μέσα σε 24 ώρες εκδηλώθηκαν συνολικά 72 δασικές πυρκαγιές, με τις περισσότερες από τις οποίες να τίθενται σχετικά σύντομα υπό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης (23/07) στη Φιγυλεία Ηλείας, κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς βρέθηκε νεκρός εντός αγροκτήματος ένας κάτοικος της περιοχής,

Αρχικά ο θάνατος του αποδόθηκε στη φωτιά. Όπως διαπιστώθηκε, όμως, αργότερα από τις αστυνομικές αρχές, ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του πέφτοντας από ένα οικόσιτο άλογο που προσπαθούσε να απομακρύνει από την πυρκαγιά.

Τέλος, αργά το απόγευμα η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός κατοίκου της Φιγαλείας καθώς θεωρείται ότι προκάλεσε τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή. Ο συλληφθείς κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια αφού όπως προέκυψε από τις έρευνες του ανακριτικού τμήματος της περιοχής επιχείρησε να κάψει ξηρά χόρτα.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ