28-10-2020

Κίνηση στον Πειραιά: «Σαλπάρει» το δεύτερο κύμα των αδειούχων

Καλοκαίρι... μύρισε στο Λιμάνι του Πειραιά και σήμερα Σάββατο (18/7)

Έλληνες αλλά και τουρίστες έφτασαν από νωρίς στο λιμάνι για να επιβιβαστούν στα πλοία που θα τους μεταφέρουν σε κάποιο νησί, με αποτέλεσμα οι ουρές επιβίβασης να είναι μεγάλες.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και χθες, Παρασκευή (17/7), με πληροφορίες να αναφέρουν πως οι εταιρείες βάζουν επιπλέον δρομολόγια για να καλυφθεί η ζήτηση.

Υπενθυμίζεται πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους των πλοίων, πλην του καταστρώματος όπου πρέπει, όμως, να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας.

Και ενώ τα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού φαίνεται πως ενισχύονται και πάλι, καθώς έγινε υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ, δεν φαίνεται πως ισχύει το ίδιο και στη… θάλασσα.

Σε δηλώσεις του στο OPEN, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε:

«Έχουμε προτείνει εκ νέου αναθεώρηση του πρωτοκόλλου με δεδομένο ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα μας το επιτρέπουν. Ήδη γίνονται συστηματικοί έλεγχοι από το Λιμενικό Σώμα. Σε μεγάλο βαθμό έχει προστατευθεί η δημόσια υγεία και των επιβατών και των κατοίκων των νησιών».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως παρότι παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού σε λιμάνια –κυρίως σε μικρότερα, όπως του Αργοσαρωνικού- αυτά επιλύθηκαν.

«Στα νησιά μας τα κρούσματα δεν είναι ανησυχητικά. Τα νησιά μας είναι ασφαλή» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Θήβα - 30 πυροσβέστες στο σημείο