03-08-2020

Χαλάρωση στο μέτωπο του κορονοϊού – Τι δείχνει δημοσκόπηση για τη στάση των Ελλήνων

Τα συνεχή κρούσματα που εμφανίζονται στους τουρίστες δεν πτοούν τους Έλληνες - 1 στους δύο προβλέπει επιδείνωση στα ελληνοτουρκικά

Σημαντική είναι η «χαλάρωση» στην τήρηση των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό από τους Έλληνες, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Marc που μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο του Alpha και πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 10 – 13 Ιουλίου.

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν στο αν τηρούν τα μέτρα προφύλαξης που τους προστατεύουν από τον κορονοϊό μετά την άρση της καραντίνας.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν πως ένας στους δυο έχει χαλαρώσει αρκετά.

Συγκεκριμένα το 47,1% απάντησε πως τηρεί τα ίδια μέτρα προφύλαξης όπως και πριν, δηλαδή κατά την περίοδο της καραντίνας. Το 41,6% απάντησε πως ναι μεν τηρεί τα μέτρα αλλά λιγότερο από πριν και το 10,9% απάντησε πως δεν τηρεί τα μέτρα.

Αξιοσημείωτο είναι πως οι πολίτες ηλικίας 17-24 σε ποσοστό 75% δεν ασχολείται με τα μέτρα.

Σε ερώτηση που δέχθηκαν τι θα κάνουν αν παρατηρήσουν παραβίαση των μέτρων προφύλαξης, το 57,3% απάντησε πως δεν θα κάνει κάτι, το 34,5% είπε πως θα διαμαρτυρηθεί στον υπεύθυνο και το 2,4 θα κάνει καταγγελία στις αρχές.

Σε ερώτηση για το αν θα πάνε διακοπές, οι πολίτες σε ποσοστό 51,4% απάντησε πως φέτος δεν θα πάνε, αριθμός που μεταφράζεται σε έναν στους δύο.

Ένταση στα Ελληνοτουρκικά

Παράλληλα η δημοσκόπηση έδειξε ότι 7 στους 10 Έλληνες ανησυχούν πως η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά ζητήματα θα ενταθεί περισσότερο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε ποσοστό 38,6% οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι ανησυχούν πολύ για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, το 36,1% ανησυχεί αρκετά, σε αντίθεση με το 12,3% που απάντησε ότι ανησυχεί λίγο και το 11,9% που απάντησε ότι ανησυχεί λίγο.

Αυτό σημαίνει πως το ποσοστό που ανησυχεί έντονα για τα ελληνοτουρκικά φτάνει το 74,7%, δηλαδή πάνω από 7 στους 10 Έλληνες.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.