08-05-2021

Κορονοϊός: Τρομάζουν τους ειδικούς τα πανηγύρια – «Πλέουμε ήδη πάνω στο δεύτερο κύμα» (video)

Πονοκέφαλος η χαλάρωση και τα πανηγύρια για την κυβέρνηση – Τι υποστηρίζει ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο απαγόρευσης των πανηγυριών σε όλη την χώρα, κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου, μετά μάλιστα και από τις εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από τοπικά γλέντια, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το πάρτι που στήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (11/7) στην Ανθούσα Αττικής.

Όπως κατέγραψε ο φακός του OPEN TV, τα μέτρα για τον κορονοϊό πήγαν… περίπατο με μικρούς και μεγάλους να επιδίδονται σε συνεχείς χορευτικές φιγούρες.

Παρόμοια είναι η εικόνα και σε πανηγύρι στο Άλσος Στράτου στο Γουδί, με τους παρευρισκόμενους να αδυνατούν να τηρήσουν τις αποστάσεις παρά τις εκκλήσεις των διοργανωτών. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε τις προηγούμενες μέρες  από συνωστισμό σε πανηγύρι από με την Γωγώ Τσαμπά, σε άλλο πανηγύρι, οι διοργανωτές προσπάθησαν να εφαρμόσουν νέα μέτρα. Κατάργησαν την πίστα για να μην ανεβαίνει ο κόσμος, ενώ παράλληλα έβαλαν τα τραπέζια σε απόσταση ασφαλείας.

Ο Νίκος Παπαθανάσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα κι απαγόρευσης των πανηγυριών αν δεν… αραιώσει ο κόσμος και δεν επανέλθει η ατομική ευθύνη. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα περιοριστικά μέτρα, που θα ανακοινωθούν την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη και θα αφορούν μεταξύ άλλων και στα πανηγύρια.

Γώγος: Πλέουμε στο δεύτερο κύμα

Απαράδεκτα φαινόμενα χαρακτήρισε τις εικόνες συνωστισμού σε πανηγύρια και εκδηλώσεις ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ενώ ανέφερε πως «πλέουμε ήδη πάνω στο 2ο κύμα κορονοϊού». Μάλιστα όπως ο ίδιος δήλωσε: «Πρέπει να αποκλειστούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις» και πως μια χρονιά μπορεί να κυλήσει και χωρίς πανηγύρια ή εκδηλώσεις.

Παράλληλα, ανέφερε πως «έχουμε ορφανά κρούσματα τα όποια αν τα ψάξουμε ίσως βρούμε εισαγόμενα κρούσματα στις επαφές τους και πως υπάρχουν ακόμα μικροεστίες σε διάφορες περιοχές της χώρας».

Σχετικά με την περίπτωση της ανήλικης που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής ανέφερε μεταξύ άλλων πως «τα παιδιά μεταδίδουν σε χαμηλότερο βαθμό» ενώ έχουν τηρηθεί οι οδηγίες και θα σπάσει η μετάδοση σε αλλά παιδιά.

Επιπλέον, ο καθηγητής ανέφερε πως «βασικό πρόβλημα είναι οι συμπεριφορές μας, ενώ τόνισε πως «δεν τηρούνται πλέον τα μέτρα».

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ