06-05-2021

Κορονοϊός: Συναγερμός στην Εύβοια – Επτά Σέρβοι θετικοί στο Πευκί

Δυστυχώς τα νέα δεν είναι ευχάριστα, όπως στην περίπτωση της Αιδηψού

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές, καθώς ύστερα από έλεγχο που έγινε σε Σέρβους τουρίστες στη βόρεια Εύβοια διαπιστώθηκε ότι αρκετοί εξ αυτών έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας που έγινε σε Σέρβους τουρίστες στο Πευκί, επτά από τα 45 δείγματα βγήκαν θετικά.

Έτσι, όπως αναφέρει το lamiareport.gr μαζί με τη 38χρονη που ανιχνεύθηκε στον Προμαχώνα, 8 Σέρβοι τουρίστες είναι θετικοί στον ιό αν και τελείως ασυμπτωματικοί.

Με αρνητικό τεστ η είσοδος των τουριστών στην Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, στο περιθώριο της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή (11/7) στο Μέγαρο Μαξίμου, παρόντος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας προχώρησε στην ανακοίνωση πρόσθετων μέτρων.

Αναλυτικά τα μέτρα

  • Όσοι εισέρχονται από τις 14 Ιουλίου από τις 06:00 από τον Προμαχώνα θα είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που θα έχει γίνει 52 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.
  • Η υποχρέωση του PLF παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.
  • Επιπλέον ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Περισσότεροι από 300 έλεγχοι σε όλη τη χώρα μέχρι και την προσεχή Κυριακή (12/7).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ