09-05-2021

Προσγειώθηκε στην Κω η πρώτη πτήση από τη Γερμανία (video)

Οι πρώτοι ξένοι τουρίστες στο νησί είναι διάφοροι επαγγελματίες που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας στη Γερμανία

Προσγειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (29/06) στο αεροδρόμιο της Κω, η πτήση της TUI fly από Ανόβερο προς το νησί του Ιπποκράτη, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη της τουριστικής περιόδου για τα ελληνικά νησιά.

Οι επιβάτες είναι διάφοροι επαγγελματίες που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας στη Γερμανία. Το ταξίδι πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εφημερίδα «BILD».

Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, το πρόγραμμα της «TUI fly» περιλαμβάνει 56 πτήσεις προς ελληνικούς προορισμούς. Ιδιαίτερα δημοφιλείς στο γερμανικό κοινό της TUI είναι η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Πελοπόννησος. Οι πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν από το Αννόβερο, το Ντίσελντορφ, τη Φρανκφούρτη, τη Στουτγάρδη, το Μόναχο, την Κολωνία/Βόννη και τη Βασιλεία της Ελβετίας.

Στο αεροδρόμιο του νησιού βρίσκεται σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τουρισμού, φορείς του νησιού αλλά και επαγγελματίες του κλάδου, προκειμένου να τους καλωσορίσουν.

Στις αρχές του Μαρτίου φάνταζε πολύ δύσκολο – λίγους μήνες μετά η χώρα μας θα υποδέχονταν τους πρώτους επισκέπτες της από χώρα του εξωτερικού, όπως σημειώνουν με μια φωνή οι εμπλεκόμενοι με τα τουριστικά πράγματα.

Θυμηθείτε τι αλλάξει στα αεροδρόμια όλης της χώρας από 1η Ιουλίου.

Tην Τετάρτη 1η Ιουλίου αναμένονται στο «Ν. Καζαντζάκης» στην Κρήτη περίπου 40 πτήσεις προερχόμενες – μεταξύ άλλων – από χώρες όπως η Γερμανία και η Πολωνία.

Ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου εμφανίζεται, μάλιστα, αισιόδοξος, εκτιμώντας ότι θα επικρατήσει το αισιόδοξο σενάριο, σε σχέση με τις αφίξεις: «Θα έχει κίνηση το Ηράκλειο. Την περσινή κίνηση δεν θα την έχει, αλλά θα πιάσουμε το ποσοστό που ακούγεται».

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι την Τρίτη (30/06), στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου άσκηση προσομοίωσης, όπως έγινε γνωστό κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά στο «Ν. Καζαντζάκης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ