25-10-2020

Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα δεν έχει δει το πρόσωπό της» – Τι είπαν οι γιατροί για το μάτι της (video)

«Μαραθώνιο ζωής για την κοπέλα» χαρακτήρισαν τη διαδικασία ανάρρωσης

Για την πορεία της υγείας της 34χρονης Ιωάννης που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι καθώς πήγαινε στη δουλειά της στην Καλλιθέα, μίλησαν οι γιατροί της, αναφέροντας ότι η κοπέλα δεν έχει δει ακόμα το πρόσωπό της.

«Έχουν πάει καλά τα χειρουργεία μας, έχουμε το αποτέλεσμα που περιμέναμε. Ο δρόμος είναι μακρύς», δήλωσε η γιατρός της Ιωάννας στην εκπομπή «Live News» του Mega.

Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας της ενώ δίπλα στην Ιωάννα βρίσκονται συνεχώς ειδικοί ψυχολόγοι που την παρακολουθούν.

«Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πώς μπορεί να είναι ψυχολογικά. Την έχουν αναλάβει ειδικοί. Είναι πάρα πολύ δύσκολο» τόνισε η γιατρός σημειώνοντας πως προτεραιότητα είναι να βγει η Ιωάννα από τη μονάδα όπου νοσηλεύεται.

Αναφέροντας ότι η 34χρονη δεν έχει δει ακόμα το πρόσωπό της, η γιατρός τόνισε: «εγώ πρέπει να προσέξω όσο γίνεται πιο γρήγορα να την βγάλω από τη μονάδα. Δεν έχει δει το πρόσωπό της. Δεν της κρύβουμε κάποια αλήθεια».

Μαραθώνιος η διαδικασία διάσωσης της όρασης

Στην όραση της 34χρονης, αναφέρθηκε ο κ. Γιώργος Κυμιωνής, αναπληρωτής καθηγητής οφθαλμολογίας πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας στο ίδιο μέσο.

Όπως είπε, η πορεία του αριστερού της ματιού βαίνει καλώς: «Νομίζω τελικά για το μάτι το αριστερό, θα καταφέρουμε να κρατήσει μια λειτουργική όραση. Είναι μαραθώνιος αυτή η διαδικασία και Γολγοθάς για όλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο για να αποφύγει έλεγχο από αστυνομικούς

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «θα φτάσουμε στο τέλος», ωστόσο είπε πως είναι ακόμη μακρύς ο δρόμος, κάνοντας λόγο για «μαραθώνιο ζωής για την κοπέλα».

Στα εργαστήρια τα ρούχα και τα παπούτσια της 35χρονης για να ταυτοποιηθεί το βιτριόλι

Ίχνη από καυστικό υγρό έχουν εντοπιστεί στα ρούχα και τα παπούτσια της 35χρονης κατηγορουμένης, σύμφωνα με πληροφορίες του «Live News» ενώ γίνεται προσπάθεια ταυτοποίησης με τα δείγματα από το οξύ στα ρούχα της Ιωάννας.

Τα ίχνη έχουν βρεθεί συγκεκριμένα στο παντελόνι και τα παπούτσια που έχουν κατασχεθεί.

Υπήρχαν άλλα κίνητρα;

Νέα στοιχεία για την υπόθεση που δημοσίευσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, δείχνουν πως είναι πιθανό να υπήρχαν διαφορετικά κίνητρα για την επίθεση.

Στην εκπομπή αναφέρθηκε πως η 35χρονη εκμυστηρεύτηκε σε παιδοψυχολόγο της Αστυνομίας πως δεν είναι ο 40χρονος η αιτία της επίθεσης.

Σημειώνεται ότι η 35χρονη που έχει συλληφθεί για την υπόθεση έχει προφυλακιστεί (είναι μόνη στο κελί και μόνη στο προαύλιο του Κορυδαλλού) με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Η ίδια έχει επικαλεστεί το δικαίωμα της σιωπής.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Αθήνα: Έρημη πόλη, πού πήγαν όλοι - Πρώτη βραδιά εφαρμογής των μέτρων για τον κορονοϊό