09-05-2021

«Είμαι εμπειρικός βοτανολόγος κι ήθελα να βοηθήσω» – Τι είπε ο γιατρός «μαϊμού» κατά την απολογία του

Ο Κοντοστάθης αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

Εμπειρικός βοτανολόγος που το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν να βοηθήσει τα δύο παιδιά και τον ηλικιωμένο άνδρα που τελικά έφυγαν από τη ζωή, δήλωσε ότι ήταν ο Νικόλαος Κοντοστάθης, κατά τη διάρκεια της δίωρης απολογίας του στον ανακριτή.

Ο γιατρός «μαϊμού» ζήτησε μεν συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, τόνισε όμως ότι ουδέποτε πρότεινε σε κάποιον να διακόψει τη θεραπεία του για να ακολουθήσει τη δική του και πως δεν υποσχέθηκε σε κανέναν «ασθενή» του πλήρη ίαση.

Υποστήριξε, δε, ότι η συνάντησή του με τους γονείς των παιδιών που έφυγαν από τη ζωή έγινε αφού αυτά είχαν ολοκληρώσει τα θεραπευτικά σχήματα που ακολουθούσαν.

Παραδέχθηκε, ότι έλαβε χρήματα από αμφότερες τις οικογένειες καθώς και από τους συγγενείς του ηλικιωμένου, αρνήθηκε, όμως, κατηγορηματικά ότι πληρώθηκε από οποιονδήποτε από τους υπόλοιπους «ασθενείς» του που καταγράφονται στη δικογραφία.

Ο Κοντοστάθης, τέλος, αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα της κάνναβης είναι μικρότερη από αυτή που θέλει ο νόμος για να τυποποιήσει το αδίκημα.

Πληροφορίες του lawandorder.gr αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος θα υποβάλλει αίτημα πραγματογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά, καθώς ισχυρίζεται ότι η ποσότητα των ναρκωτικών που βρισκόταν στα θεραπευτικά έλαια του δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ