12-05-2021

Επίθεση με βιτριόλι: «Ουδέποτε η 33χρονη ή οικείοι της έδωσαν συνέντευξη», λένε οι δικηγόροι της Ιωάννας

Διαψεύδουν τα περί συνέντευξης που η άτυχη κοπέλα δήθεν παραχώρησε μέσα από το νοσοκομείο

Την έντονη αντίδραση της Ιωάννας αλλά και μελών της οικογένειας της προκάλεσαν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί συνέντευξης που η άτυχη κοπέλα δήθεν παραχώρησε μέσα από το νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται από τις 20 Μαΐου μετά και την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε από μια 35χρονη.

Έτσι, σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της 34χρονης Ιωάννας, Νικόλαος Αλεξανδρής και Απόστολος Λύτρας, τονίζουν πως ούτε η εντολέας τους ούτε η μητέρα της που βρίσκεται συνεχώς δίπλα της παραχώρησαν συνέντευξη σε κάποιο δημοσιογραφικό μέσο ελληνικό ή ξένο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των δικηγόρων της 34χρονης, όπως έγινε γνωστή τη Δευτέρα (22/06), αναφέρει:

«Με αφορμή φαινόμενα που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες και ενόχλησαν τόσο την εντολέα μας όσο και την οικογένειά της, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της Ιωάννας αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε δημόσια και να διευκρινίσουμε τα εξής:

Η Ιωάννα ουδέποτε παραχώρησε συνέντευξη σε οποιοδήποτε δημοσιογραφικό μέσο, Ελληνικό ή ξένο. Αλλωστε, αυτό δεν θα ήταν εφικτό, δεδομένου πως η κατάσταση της υγείας της παραμένει ιδιαιτέρως σοβαρή, μόλις δε πριν λίγα 24ωρα πραγματοποιήθηκε μία ακόμα (η τέταρτη κατά σειρά) κρίσιμη χειρουργική επέμβαση.

Η μητέρα της, η οποία στέκεται νυχθημερόν στο πλευρό της και προσπαθεί και εκείνη να διαχειριστεί τον πόνο του παιδιού της και την σοβαρότητα της καταστάσεώς της με ευγένεια και στωικότητα, έκπληκτη διαπίστωσε πως ολιγόλεπτη τηλεφωνική συζήτηση που είχε με δημοσιογράφο τηλεοπτικού σταθμού καταγραφόταν εν άγνοια της και μεταδόθηκε, εν είδει συνεντεύξεως, χωρίς τη συναίνεσή της.

Επιθυμία της Ιωάννας και της οικογενείας της είναι να υπάρξει σεβασμός στην τραγική κατάσταση της, αφού αναμφίβολα προέχει η ηρεμία της, προκειμένου να αντεπεξέλθει στα πολλαπλά χειρουργεία που έχει μπροστά της. Η Ιωάννα θα μιλήσει, όταν θα είναι σε θέση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ