18-05-2021

Προφυλακίστηκε ο γιατρός «μαϊμού» – «Είμαι βοτανολόγος, ήθελα να βοηθήσω» (video)

Ο Νίκος Κοντοστάθης κατηγορείται για εξαπάτηση τουλάχιστον 45 ανθρώπων - «Να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Να διερευνηθεί η δράση του», λένε οι γονείς ανήλικων θυμάτων...

Στη δημοσιότητα έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (22/06) η αστυνομία τα στοιχεία του 47χρονου ψευτογιατρού ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή.

Πρόκειται για τον Νίκο Κοντοστάθη, του Ελευθερίου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1973, στα Λιόσια Αττικής, ο οποίος κατηγορείται για την εξαπάτηση τουλάχιστον 45 ανθρώπων.

«Είμαι εμπειρικός βοτανολόγος κι ήθελα να βοηθήσω», τόνισε ο γιατρός «μαϊμού» κατά την απολογία του. «Να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Να διερευνηθεί η δράση του», λένε οι γονείς ανήλικων θυμάτων

Ο Κοντοστάθης κατηγορείται για ανθρωποκτονία, απάτη, διακίνηση ναρκωτικών και αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος.

γιατρος

Ο 47χρονος που επί σειρά ετών εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός σε βαριά νοσούντες ασθενείς, κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της απάτης, της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «η Αστυνομία παρακαλεί τους πολίτες να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στα τηλέφωνα 210-6476183, 210-6476187 και 210-6411111, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

«Είμαι εμπειρικός βοτανολόγος κι ήθελα να βοηθήσω»

Εμπειρικός βοτανολόγος που το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν να βοηθήσει τα δύο παιδιά και τον ηλικιωμένο άνδρα που τελικά έφυγαν από τη ζωή, δήλωσε ότι ήταν ο Νικόλαος Κοντοστάθης, κατά τη διάρκεια της δίωρης απολογίας του στον ανακριτή.

Ο γιατρός «μαϊμού» ζήτησε μεν συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, τόνισε όμως ότι ουδέποτε πρότεινε σε κάποιον να διακόψει τη θεραπεία του για να ακολουθήσει τη δική του και πως δεν υποσχέθηκε σε κανέναν «ασθενή» του πλήρη ίαση.

Υποστήριξε, δε, ότι η συνάντησή του με τους γονείς των παιδιών που έφυγαν από τη ζωή έγινε αφού αυτά είχαν ολοκληρώσει τα θεραπευτικά σχήματα που ακολουθούσαν.

Παραδέχθηκε, ότι έλαβε χρήματα από αμφότερες τις οικογένειες καθώς και από τους συγγενείς του ηλικιωμένου, αρνήθηκε, όμως, κατηγορηματικά ότι πληρώθηκε από οποιονδήποτε από τους υπόλοιπους «ασθενείς» του που καταγράφονται στη δικογραφία.

Ο Κοντοστάθης, τέλος, αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα της κάνναβης είναι μικρότερη από αυτή που θέλει ο νόμος για να τυποποιήσει το αδίκημα.

Πληροφορίες του «lawandorder.gr» αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος θα υποβάλλει αίτημα πραγματογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά, καθώς ισχυρίζεται ότι η ποσότητα των ναρκωτικών που βρισκόταν στα θεραπευτικά έλαια του δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών.

«Να τιμωρηθεί παραδειγματικά – Να διερευνηθεί η δράση του», λένε οι γονείς ανήλικων θυμάτων

Αναγκαία και επιβεβλημένη θεωρούν οι γονείς των δύο ανήλικων θυμάτων του 47χρονου γιατρού «μαϊμού» τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες «ο άσχετος με την ιατρική επιστήμη κατηγορούμενος κατόρθωσε, κατά παράβαση κάθε απαγορευτικής διάταξης και θεσπισμένου πρωτοκόλλου, να παρεισφρήσει στο ιατρικό προσωπικό πασίγνωστων διαγωνιστικών κέντρων, ενεργώντας “ιατρικές πράξεις”, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού αυτών, γεγονός καταλυτικό για την εμπέδωση του αισθήματος εμπιστοσύνης προς το άτομό του εκ μέρους μας».

Σε κοινή δήλωσή τους, μέσω του δικηγόρου τους, Δημήτρη Κουσιουρή, οι δύο οικογένειες εκφράζουν την πίστη τους ότι η ποινική διαδικασία που μόλις ξεκίνησε, θα οδηγήσει στην παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου, «που δεν δίστασε κατά τρόπο ειδεχθή και αποτρόπαιο να αφαιρέσει τη ζωή των δυο ανήλικων τέκνων μας, τα οποία μέχρι την εμφάνιση του τελευταίου στη ζωή τους ήταν απόλυτα λειτουργικά με πολλές δυνατότητες, όχι μόνο διατήρησης του ελέγχου των ασθενειών τους, αλλά και επικράτησης στη μάχη για το ύψιστο αγαθό, αυτό της ζωής».

Οι γονείς των δύο άτυχων παιδιών δηλώνουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, «στον θεσμό που αποτελεί το έσχατο και συνάμα υπέρτατο καταφύγιο δικαίωσης και προστασίας κάθε αδίκως δοκιμαζόμενου πολίτη».

Παράλληλα, αναφέρουν πως αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τις θερμότατες ευχαριστίες τους, προς «όλους τους συμπολίτες μας που στέκονται στο πλευρό μας στηρίζοντας μας ηθικά και ψυχικά στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε», καθώς και προς «όλους εκείνους που συνέδραμαν αποφασιστικά με τις κομβικές μαρτυρίες τους και τα καταλυτικά στοιχεία που εισέφεραν κατά το στάδιο της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, ξεπερνώντας τους φόβους τους, προκειμένου να εντοπισθεί ο κατηγορούμενος και να αποκαλυφθεί η ολέθρια για τα τέκνα μας και εξαιρετικά επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο δράση του».

Δηλώνουν, τέλος, την ευγνωμοσύνη τους για τον επαγγελματισμό, τη μεθοδικότητα και τη διακριτικότητα με την οποία έδρασε το στελεχιακό δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό τη συνεχή εποπτεία της εισαγγελικής Αρχής.

Η δήλωση, την οποία υπογράφει ο δικηγόρος τους Δημήτριος Κουσιουρής, έχει ως εξής:

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας: Για όλους τους συμπολίτες μας που στέκονται στο πλευρό μας στηρίζοντας μας ηθικά και ψυχικά στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε. Για όλους εκείνους που συνέδραμαν αποφασιστικά με τις κομβικές μαρτυρίες τους και τα καταλυτικά στοιχεία που εισέφεραν κατά το στάδιο της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, ξεπερνώντας τους φόβους τους, προκειμένου να εντοπισθεί ο κατηγορούμενος και να αποκαλυφθεί η ολέθρια για τα τέκνα μας και εξαιρετικά επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο δράση του. Δηλώνουμε την ευγνωμοσύνη μας για το επαγγελματισμό, τη μεθοδικότητα και τη διακριτικότητα με την οποία έδρασε το στελεχιακό δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας υπό τη συνεχή εποπτεία της Εισαγγελικής Αρχής.

Θεωρούμε αναγκαία και επιβεβλημένη τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες ο άσχετος με την ιατρική επιστήμη κατηγορούμενος κατόρθωσε, κατά παράβαση κάθε απαγορευτικής διάταξης και θεσπισμένου πρωτοκόλλου, να παρεισφρήσει στο ιατρικό προσωπικό πασίγνωστων διαγωνιστικών κέντρων, ενεργώντας «ιατρικές πράξεις», απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού αυτών, γεγονός καταλυτικό για την εμπέδωση του αισθήματος εμπιστοσύνης προς το άτομό του εκ μέρους μας.

Πιστεύουμε ότι η ποινική διαδικασία που μόλις ξεκίνησε, θα οδηγήσει στην παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου, που δεν δίστασε κατά τρόπο ειδεχθή και αποτρόπαιο να αφαιρέσει τη ζωή των δυο ανήλικων τέκνων μας, τα οποία μέχρι την εμφάνιση του τελευταίου στη ζωή τους, ήταν απόλυτα λειτουργικά με πολλές δυνατότητες όχι μόνο διατήρησης του ελέγχου των ασθενειών τους αλλά και επικράτησης στη μάχη για το ύψιστο αγαθό, αυτό της ζωής. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στο θεσμό που αποτελεί το έσχατο και συνάμα υπέρτατο καταφύγιο δικαίωσης και προστασίας κάθε αδίκως δοκιμαζόμενου πολίτη».

Πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών για τον ψευτογιατρό – Τι προβληματίζει τις Αρχές

Στο μεταξύ, ολοένα και πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών που έχουν πέσει θύματά του ψευτογιατρού, που ως αναμενόταν, έχει εξαπατήσει περισσότερους ανυποψίαστους «πελάτες» από ότι αρχικά εκτιμούσαν οι Αρχές.

Σύμφωνα με το cnn.gr, μέσα στο Σαββατοκύριακο τουλάχιστον 20 άτομα από όλη την Ελλάδα επικοινώνησαν με αξιωματικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων για να περιγράψουν ο καθένας τη δική του περιπέτεια και να καταγγείλουν με τη σειρά τους τη δράση του Κοντοστάθη, που δεν δίσταζε να προτείνει σε καρκινοπαθείς να σταματήσουν την αγωγή τους και να ακολουθήσουν τη δική του, που δεν ήταν κάτι περισσότερο από… μαντζούνια.

Στα αστυνομικά τμήματα της επαρχίας έχει σταλεί ειδική φόρμα με συγκεκριμένες ερωτήσεις για την υπόθεση τις οποίες οι καταγγέλοντες θα κληθούν να απαντήσουν ώστε να ληφθεί επίσημη κατάθεση.

Δύο από τις καταγγελίες αφορούν σε μια γυναίκα από τον Βόλο που υποστηρίζει ότι έδωσε στον ψευτογιατρό 30.000 ευρώ και σε μια περίπτωση που το θύμα ισχυρίζεται ότι κατέβαλε 20.000 ευρώ στον συλληφθέντα.

Αυτό που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις Αρχές είναι το ότι δεν έχουν βρει ακόμη χρήματα ή επιταγές στις έρευνες που έχουν πραγματοποιήσει στην οικία του. Και είναι παράξενο γιατί θεωρούν δεδομένο ότι ο 47χρονος κάπου κρύβει ένα σημαντικό ποσό, δεδομένου ότι στα χρόνια δράσης του δεν είχε λογαριασμό σε τράπεζα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ